Mobilizare generală! Războiul din Ucraina turează la maxim motoarele în principalul partid de guvernământ de la București. Miniștri PSD sunt implicați direct în ajutorarea refugiaților de război, dar acționează mai hotărât și mai curajos în contracararea crizei economice.
Ministerul Sănătății încheie cu succes lupta Covid,, internările la ATI sunt sub 50% și scăpăm de restricții, dar s-a organizat exemplar pentru primirea refugiaților. DSPuri în punctele de trecere a frontierei, servicii medicale de urgență și asistență medicală completă, campanie națională de recoltare și donare de sânge. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, eficientizează și cadrul legislativ referitor la achizițiile publice pentru ca proiectele în desfășurare să meargă șnur, dar asigură și transportul feroviar gratuit al refugiaților pe teritoriu țării noastre, în timp, ce ministrul Familiei, Gabriela Firea, se îngrijește și de condițiile asigurate pentru familiile ucrainene. Dar ceea ce este mai important, organizațiile județene ale PSD au fost structura de intervenție rapidă în protecția acordată celor care fug din calea războiului. Hunedoara, Maramureșul s-au mutat pe granița de Est. Semnalul l-a dat PSD Hunedoara, iar presedintele Consiliului Județean, Laurențiu Nistor, a propus și aprobat construcția unui adăpost de 80 de paturi pentru fugarii ajunși la Isaccea, Tulcea. Corturi de campanie, dar și sistem de încălzire, autospeciale, paramedici, materiale sanitare etc. Este un moment aparte ca organizațiile de partid să devină infrastructură de suport pentru măsurile guvernamentale.
Iar ceea ce este de menționat este că măsurile trec dincolo de gesturile caritabile sunt un suport real și provocările economice sunt cap de afiș. În această cheie trebuie văzută și demisia lui Alexandru Stănescu din funcția de vicepreședinte al ANRE și propunerea lui Iulian Iancu pentru poziția rămasă vacantă.
„Am aprobat în ședința de Guvern plafoanele alocate Ajutoarelor Naționale Tranzitorii (ANT) în sectoarele vegetal și zootehnic, pentru anul de cerere 2021. Pentru sectorul vegetal am prevăzut o alocare bugetară dublă față de anul trecut, peste 88 de milioane de euro, iar pentru zootehnie bugetul alocat este de 135 milioane de euro, o creștere de peste 6 ori față de anul trecut”, a anunțat și ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu. Pentru că ajutorul dat refugiaților presupune siguranță alimentară pentru gazde și adăpostiți deopotrivă.
Dar ceea ce este cel mai important este efortul de dialog și consultare al președintelui PSD, Marcel Ciolacu, cu reprezentanții statelor din zonâ. Sunt contacte parlamentare și diplomatice cu Republica Moldova, Lituania, Ucraina.
“Miza mea este o Românie stabilă și prosperă într-o vecinătate stabilă și prosperă”, declară liderul social democrat, un politician al dialogului și consultării.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPreședintele PSD susține integrarea în UE a Republicii Moldova
Articolul următorRĂZBOIUL NOSTRU CEL DE TOATE ZILELE?