Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține integrarea în UE a Ucrainei, dar și a Moldovei și Georgiei. “Miza mea este o Românie stabilă și prosperă într-o vecinătate stabilă și prosperă. Iar acest lucru nu poate fi făcut fără a susține cu tărie parcursul european al Republicii Moldova”, susține liderul social democrat pe pagina personală de socializare, după o întrevedere cu ES Ambasadorul Moldovei la București, Victor Chirilă. Poziția exprimată de Marcel Ciolacu ar putea părea o încercare de a ridica mingea la fileu Republicii Moldova întru-un context geo-politic favorabil extinderii europene. 
Este vorba inclusiv de securitatea în zona Mării Negre după ce Insula Șerpilor a fost  un punct important pe harta obiectivelor militare ale rușilor, iar armata rusă a ținut sa informeze opinia publica atunci când a obținut controlul la Marea Azov. În consecință, liderul social democrat ridica o problema cheie, în perspectiva unei formule trainice de securitate în zonă. Este important nu doar să stingem conflictele, dar și să le preîntâmpinăm. 
Președintele PSD a avut în cursul zilei de marți o întrevedere și cu doamna Viktorija Čmilytė-Nielsen, Speaker al Seimului Republicii Lituania. A fost reiterată susținerea totală pentru începerea aderării la Uniunea Europeană a Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei și necesitatea activării de Comisia Europeană, în cel mai scurt timp, a unui mecanism de sprijin pentru statele membre UE aflate la frontiera cu Ucraina și pentru a face față efectelor #economice generate de sancțiunile aplicate Federației Ruse.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMarcel Ciolacu propune asistenta europeana pentru statele vecine cu Ucraina
Articolul următorPSD sau ce poți construi în vreme de război