România este in mare cumpănă. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, vrea să o schimbe la față cu o reformă din temelii, chiar dacă prețul poate fi chiar mandatul de premier. Șeful Executivului a ales sa acorde primul interviu din această calitate jurnalistului Ion Cristoiu, recunoscut pentru abilitatea de a da mesaje politice de adâncime. Nu se mai poate continua ca până acum. Avem 73 de miliarde de euro bani europeni de investit, pe care riscăm să-i pierdem dacă sistemul nu se schimba din temelii. Liderul social democrat joacă cu mandatul de premier pe masă și anunță adoptarea a trei acte normative menite să preîntâmpine depășirea deficitului bugetar, situație în care acordarea banilor din PNRR ar fi suspendată. La ordonanța privind măsurile fiscale și reforma administrativă, premierul anunță și un al treilea set de prevederi din care a dat ca exemplu confiscarea averilor care nu pot fi justificate în proporția “îmblânzită” de 50%. Nu tot, 50%, așa cum a decis Zaheu să se mântuiască și Marcel Ciolacu a accentuat diferența fără a-i livra lui Ion Cristoiu informații certe, ci doar posibilități, menținând caracterul enigmatic al măsurilor pe care le dezbate împreună cu președintele PNL, Nicolae Ciucă, și ministrul de Finanțe, Marcel Boloș.
Dar informația bombă vine abia acum și este de natura sâ – i liniștească pe oamenii de afaceri și românii obișnuiți: Marcel Ciolacu a povestit că un general de la Buzău i-a făcut distincția dintre generalii de război și generalii de pace!
“Nu cred în generalii de pace! Nu mă refer aici la domnul Ciucă. Un domn general de la Buzău, de la o unitate militară celebră mi-a zis ceva acum câțiva ani: Domnule deputat sunt două tipuri de generali: unul ca mine care comandă batalioane și unii care comandă fripturi, apă și ce mai vrea el pe acolo!”. Marcel Ciolacu știe că miza este   fundamentală pentru România și lasă funcția și calculele personale pe locul 2: “Mergem înainte pentru că îmi asum să și pierd, dar nu ne va ierta nimeni dacă pierdem acum oporturtunitatea imensă pe care o avem cu banii europeni prin PNRR!”.
Întrebarea este dacă enigmaticul general de la Buzău nu este tocmai Nicolae Ciucă și doar Marcel Boloș este așteptat la apel.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPremierul dispune, nu spune!
Articolul următorMiron Mitrea: „Ciolacu va face reforma administrației. Coaliția nu se va destrăma”