România educată este copilul prematur al președintelui, Klaus Iohannis. Premierul a înțeles și bagă Educația la cursuri de recuperare. Cu aprofundarea de rigoare, România Educată devine o încă tinerică cu vino-ncoace, energică și înțepată, hotărâtă, dornică de afirmare și de a rămâne pe funcție.
Ieșit în prima conferință de presă alături de ministra Educației, premierul a anunțat că reforma Educației continuă. Se vor onora toate angajamentele față de profesori, dar se vor completa cu prevederi care să coreleze retribuția cu performanța, dar și școala cu piața muncii. Mai mult decât atât, premierul – președinte al PSD vrea să curețe școlile de droguri, deocamdată doar declarativ.
Dincolo de solidaritatea guvernamentală afișată, ce valoare politica are conferința de presă comună a Ligiei Deca cu noul ei șef, Marcel Ciolacu?
Ion Cristoiu ii reproșează celui din urma, dar poate cândva cel dintâi, că nu se delimitează de niciun fel de Klaus Iohannis. Unde ne conduce cu penelul său maestrul Ion Cristoiu?
Marcel Ciolacu a ajuns pas cu pas în prima linie politică. A venit în fruntea unui partid dominat de ostilitatea față de șeful statului. Dar a acces în funcția cu cea mai mare influență în stat și cu responsabilitatea tuturor problemelor cu care se confruntă românii. Care este interesul premierului? Să se ocupe de guvernare, nu de adversari politici! Marcel Ciolacu nu are nici cel mai mic avantaj de pe urma atacurilor la președinte sau a altor lideri liberali. Nu are interesul să-și consume energia și să-și erodeze  imaginea în lupte politice. Liderul social democrat trebuie să se lupte cu problemele oamenilor, nu să toace vorbe politice. Românii și-au pierdut răbdarea cu figurile de stil și duelurile verbale.  Conflictul te ajuta sa te afirmi, sa te faci cunoscut, dar te macină și te erodează când ai ajuns deja la vârf. Da, nu e de ocolit dacă există o miză pentru oameni din confruntare. Dar atacul la Iohannis nu e un scop în sine. Deci….
Marcel Ciolacu nu are de ce să-l bage în seamă și să-l activeze pe Klaus Iohannis. Trebuie doar sa facă mai mult și mai bine decât a făcut Klaus Iohannis în ceea ce s-a angajat să facă în cei 10 ani. Iar în materie de oameni…. Marcel Ciolacu nu are decât să-i lase să înflorească pe protejații valoroși (acolo unde-i găsește) ai lui Klaus Iohannis. Pentru că pe cei avansați politic, Klaus Iohannis i-a lansat în cap și au evoluat apoi amețiți și cu oasele rupte.
Trăim într-o societate din ce în ce mai violentă gata mult prea adesea să aplaude mascarada sau circul. Dar niciun clown nu a ajuns rege decât pentru saturnaliile care i-au marcat sfârșitul. Aviz Dianei Șoșoacă și lui George Simion!

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentCARAVANA ANTI MAFIA – Anca Alexandrescu și echipa Culisele Statului Paralel ajung în județul Buzău
Articolul următorIndemnizație mai mică, timp de 6 luni, pentru parlamentarii VIOLENȚI – Se schimbă regulile în Parlament