Spațiul euro-atlantic se sovietizează. Condamnă Rusia, dar își asumă pe față metoda sovietică a controlului social cu procurorul și milițianul. În cadrul emisiunii Culisele Puterii, consultantul politic, Miron Mitrea, a explicat că  amenințarea cu justiția și chiar Justiția sunt asumate explicit ca arme politice, în dauna principiilor democratice care nu mai sunt respectate nici măcar în aparență. “Una dintre esențele politicii în Rusia sovietică a fost politica cu procuratura și milițianul. Dacă ne uităm în Europa vedem că Europa a început să folosească aceasta metodă. În România, cu ajutorul UE și SUA, s-a făcut o experiență foarte reușită, pe care acum o vedem în Europa. A început ca amenințarea cu o acțiune în justiție să facă parte din modul normal de a face politică. Uitați-vă în SUA: se vorbește clar, pe față, vorbesc politicienii că, dacă republicanii reușesc să facă majoritate în Senat, îl vor pune sub acuzare  pe Joe Biden, cum au făcut și democrații cu Donald Trump de două ori. Se discută pe față! Deci, dacă avem voturi îl acuzăm pe președinte și îl dăm afară. În Statele Unite, cea mai profundă democrație! Citeam și nu-mi venea să cred! Știu că se mai folosesc asemenea metode, dar să ajungi să vorbești așa deschis despre ele!?! Nu mai vorbesc de Laura Codruța Kovesi, care se duce peste tot în Europa și vorbește de cum ii arestează pe toți, cum le face tuturor dosare! Ne sovietizam cu toții! Întrebarea mea este dacă această sovietizare este pentru că suntem mai puțin atenți sau mai puțin inteligenți decât acum 20, 30 de ani, ori suntem și infiltrat și manipulați? “,  a comentat invitatul permanent al emisiunii de la Realitatea Plus.
În ceea ce o privește pe Laura Codruța Kovesi, Miron Mitrea este convins că va candida la prezidențiale, chiar dacă s-ar putea ca nici ea să nu știe precis la această oră.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMiron Mitrea crede că africanii lui Viktor Orbán sunt ucraineni
Articolul următorMiron Mitrea, verdict dur: „Dacă România nu se mai împrumută, pensiile și salariile trebuie să scadă cu cel puțin 30%”