Daniel Băluță, unul dintre cei mai buni primari din țară! Așa l-a evaluat premierul pe primarul sectorului 4. Daniel Baluță este cea mai bună ofertă social democrată  pentru a conduce Primăria Capitalei conform ultimului sondaj CURS realizat în București. Cel mai bun, dar într-un partid extrem de competitiv, dat fiind că Daniel Baluță, Robert Negoiță și Cristian Popescu Piedone ocupă întregul podium la capitolul încredere cu scoruri strânse, 39-38%, în timp ce dreapta gâfâie cu un Nicușor Dan epuizat de prezent și animat de o ipotetica Dreaptă unită în jurul unui PNL suficient de tensionat și conflictual.
Prezent la inaugurarea primei unități de pompieri construită de la zero în ultimii 40 de ani în România, premierul l-a lăudat la scenă deschisă pe primarul său și a remarcat modul impecabil în care se prezintă sectorul 4 de la locul de joacă până la inițiative cum ar  înființarea unei Unități de Primiri Urgențe, dar și atragerea 1,6 miliarde de euro din PNRR, bani cu care se vor moderniza și extinde școlile din această parte de București. Băluță este campion, un campion care îl ia și pe șeful său de partid, Marcel Ciolacu, l-a capitolul încredere din partea bucureștenilor. Sondajul CURS arată alt mod de sedimentare a opțiunilor politice. Cercetarea sociologică ar putea indica o judecată a românilor focusată pe deciziile bune din realitatea imediată, din viața lor de zi cu zi. Așa primarii activi sunt mai remarcați decât politicienii de la nivel național, prăbușiți în opțiuni în frunte cu Klaus Iohannis și Diana Șoșoacă. Nici absenta, nici declarațiile sforăitoare nu mai sunt ingrediente ale succesului politic.
Prim-ministrul, Marcel Ciolacu, a participat alături de primarul sectorului 4, Daniel Baluță, la inaugurarea Stației de pompieri Perșani. Ei au stat umăr  la umăr și au dat declarații, un tablou care s-ar putea repeta în toamnă, cu cei doi candidați,  unul la Președinție, celalalt la Primăria Capitalei. Pentru că, pentru cine are ochi să vadă, sondajul CURS arată un PSD puternic și stabil și un PNL pe săniuță, chiar și în mijlocul verii.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMarcel Ciolacu, despre liste comune cu PNL: „Au fost discuții. Nu vorbim de un USL 2”
Articolul următorPremierul vrea să pună punct isteriei dronelor