O abordare bășcălioasa, după ce în deschidere anunțase dezbateri economice. Ironii usturătoare, spuse cu un dispreț voit și atacuri la persoana fără legătură cu mandatul: “Credeam ca va place la terasa?!” Abordarea președintelui Pro România, Victor Ponta,  a fost un discurs 100% politic, plin de figuri de stil și piruete de limbaj. Un  maestru al retoricii angajat într o evaluare economica, dar fără nicio problema economica concret abordata. Aceasta este o scurta radiografie a intervenției deputatului Victor Ponta, inițiator al aducerii lui Ludovic Orban în fața Parlamentului, la “Ora premierului”. Cu 20 de minute mai devreme, anunțase la un post de televiziune  ca este gata sa depună o motiune de cenzura. Când? Acum, imediat. “Ciolacu, sa doarma liniștit!”, declarase pe sticla “Micul Titulescu” și anunțase ca “Pro România va lua locul PSD, iar USR locul PNL.
In contrast cu Ponta, Marcel Ciolacu nu a încercat nicio gluma, nu a schițat niciun zâmbet zeflemitor. Președintele PSD a atacat, a folosit vorbe grele, dar s a arătat precaut și între acum și moțiune de cenzura a așezat o demisie de onoare într un crescendo mai domol, mai controlat.
E mai molatec liderul PSD? Mai calculat, cu siguranță. Pentru ca diferența dintre PSD și Pro România este ca în vreme ce o moțiune de cenzura nu are nicio șansă să treacă fără PSD, Pro România nu poate prin forță proprie sa depună nicio moțiune simpla. Cu alte cuvinte, povestea moțiunii de cenzura este cum Victor Ponta se lauda cu ceea ce doar Ciolacu poate sa facă! Și sa preiei guvernarea nu e o joaca, e o mare responsabilitate, iar PSD știe!
E dificil de spus dacă Victor Ponta se supraestimeaza sau se precipita? 
Pentru o analiza politica serioasa e vorba doar de un joc propagandistic. Dar politica românească nu excelează în seriozitate. E o gluma adeseori vulgara. Iar Victor Ponta a mai lăsat România cu gura căscată la pagina lui de Facebook care ne anunța că nu mai avem prim ministru! Și piruetele domnului Ponta l au năucit nu doar pe Crin Antonescu!
Astăzi, Ludovic Orban încerca în Parlament sa se dumireasca asupra atacurilor lui Victor Ponta la liberali: “Liberalii au mai fost la guvernare doar în Guvernul Ponta…”, gândea cu voce tare de la tribuna Camerei Deputatilor premierul Ludovic Orban. Doar Klaus Iohannis este mai inițiat în rocadele care se fac pe tabla de șah a politicii românești după ce calul Victor Ponta lasă culoarele descoperite!

Articolul precedentMarcel Ciolacu: Acest Parlament va va da jos, domnule Orban
Articolul următorEugen Teodorovici: „ Conducătorii PNL caută îngenuncheați să pupe inelul”