Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut  în plenul Parlamentului un rechizitoriu neindurator Guvernului Orban, la capătul căruia i-a dat un verdict ferm: moțiune de cenzura. 
“Guvernul Orban va rămâne în istorie ca cel care a făcut cea mai mare gafa politica de la Revoluție încoace. Ați reușit să  stricați prin indolenta și incompetenta, criminala as spune, tot ceea ce au reușit romanii în ultimele doua luni, care s au sacrificat și au stat în casa. Din cauza dumneavoastră, dl Orban, am avut 3 zile în care, în România, nu a fost nicio stare de urgenta nicio stare de alerta. A fost doar o stare de prostie a Guvernului PNL, pentru care mulți dintre romani este posibil sa plătească destul de scump. ” au fost cuvintele neinduratoare spuse de Președintele Camerei Deputatilor de la tribuna Parlamentului. 
Fără perspectivă de viitor, ostil dialogului și parteneriatului și adept al biciului, confuz, contradictoriu sunt atributele Guvernului Orban, în viziunea lui Marcel Ciolacu, neiertător nici cu șeful statului, Klaus Iohannis, amintit cum găsește întotdeauna vinovatul de serviciu în PSD. 
Liderul social democrat a promis ca va transforma în legi cele 28 de masuri economice cuprinse în programul PSD “Repornim România” pentru a oferi Guvernului Orban un program economic pentru ca ii lipsește cu desavarsire. 
Minciuna, austeritatea, disprețul fata de cei care muncesc și laudele fantasmagorice ale ministrului de Finanțe, Florin Citu, care anunță că România are o economie mai puternica decât Germania, Franța și Spania la un loc sunt capetele de acuzare la adresa Guvernului, în vreme ce Ludovic Orban, personal, a fost acuzat ca “a transformat funcția de prim-ministru în vataf”. Liderul PSD a declarat la finalul discursului ca firesc ar fi fost ca Ludovic Orban sa și depună mandatul. De remarcat atitudinea serioasa atât a vorbitorului, cât și a parlamentarilor PSD și tonul grav, îngrijorat, caracteristic pentru întregul discurs al lui Marcel Ciolacu.

Articolul precedentSondaj CURS / PSD se apropie de PNL. Iohannis, în scădere
Articolul următorPNL din Guvernul Ponta