Eugen Teodorovici, senator PSD și fost ministru al Finanțelor a puiblicat un mesaj intens despre actuală situație politică și socială din România. Teodorovici a dat dovadă de fair play și a spus lucrurile pe nume, chiar dacă problema se află în ograda partidului din care face parte.

Fostul ministru al Finanțelor le amintește pe această cale guvernanților și liderilor cu putere decizivă în aceste momente că au jurat pe Biblie și pe Constituția României. Astfel că fiecare gest pe care îl fac în aceste momente de grea încercare la nivel global, în viziunea lui Teodorovici, ar trebuie să fie în concordanță cu aceste promisiuni sacre. 

Iată opinia publicată de senatorul PSD, Eugen Teodorovici, pe pagina lui de Facebook: 

„Șansa României este să fie condusă de LIDERI!

Oare mai avem această șansă? Cu siguranță România ar fi mai puternică și mai prosperă dacă cei care îi conduc destinele ar fi cu adevărat … LIDERI!

Și da, România ar putea fi condusă de LIDERI, dacă în cele mai importante funcții și demnități publice, precum cea de președinte al țării, de prim-ministru și ministri, de președinți ai celor două camere ale Parlamentului, președinți de partide parlamentare, parlamentari, șefi ai serviciilor speciale, aleși locali și multe altele, ar fi propuși, aleși sau numiți oameni care simt, gândesc și acționează “românește”!

Oare câți dintre cei care au depus jurământul de credință la învestirea într-o funcție publică îi înțeleg semnificația și în spirit, nu numai în formă? Oare câți dintre aceștia își mai amintesc ce au jurat, oare câți dintre ei conștientizează măcar faptul că au depus acest jurământ, în primul rând, în fața poporului român? Și au jurat pe Biblie și Constituția acestei țări!

Am avut așteptări inclusiv de la actuala conducere a partidul al cărui membru sunt, de multe ori (de prea multe ori!), la fel ca mulți, foarte mulți alți cetățeni români, indiferent de naționalitate, culoare politică, apartenență la un grup minoritar de orice natură, care și-au pus speranțele într-o reprezentare reală în momentele dificile din partea celui mai important partid politic al prezentului istoric din România. Acești “lideri” nu au avut curajul de a sancționa nici măcar abuzurile comise prin încălcarea Constituției de către președintele României, care erau de natură să favorizeze vădit o anumită parte a scenei politice românești. Nu-i vorbă, că nici reprezentanții celorlalte partide, care au nerușinarea de se numi pe ei înșiși continuatori ai ilustrului Ion I.C. Brătianu, nu s-au înghesuit în a-și asuma curajul adoptării unor poziții, deși au fost multe momente în care vocea lor ar fi trebuit să se facă auzită. Și aș da exemplu doar ingerința ambasadorului SUA în problemele interne, inclusiv de natură politică, ale statului român!

Dar ce să vezi? Mulți dintre “liderii” partidului meu parcă se tem, se rușinează, se ascund de noi!

Dincolo de “uscăturile” fiecărui partid, de lucrurile mai puțin bune făcute de unii sau de alții la un moment sau altul, ceea ce contează sunt lucrurile bune făcute pentru țară de un partid sau altul și, mai ales, este important ca fiecare să-și recunoască, să-și asume și să evite, pe viitor, greșelile trecutului!

Cum, de cine și de ce să-ți fie teamă? De ce să te rușinezi sa-ți aperi și să-ți reprezinți cu cinste partidul al cărui lider vrei să fii? Cum să nu conștientizezi că luptându-te pentru partid te lupți, de fapt, și pentru țară? Pentru adevărații lideri, lupta pentru țara însemna și lupta pentru partid dar … nu este cazul!

Când aderarea la NATO și la Uniunea Europeana poartă “marca” PSD, când prima președinție a Consiliului Uniunii Europene este asigurată ireprosabil de guvernarea social-democrată, când mediul economic din România recunoaște că a făcut cu adevărat business în această țară în baza măsurilor luate de social-democrați (este adevărat, de social-democrații cu gândire “liberală”), când ai fost singurul partid care s-a luptat și se luptă în continuare (sper!) pentru protejarea veniturilor polulatiei și multe, foarte multe alte lucruri bune pentru români și România, cum să nu înțelegi, să simți, să trăiești, să te lupți (cu ceilalți!), să-i aperi, să-i protejezi, să-i reprezinți pe cei care așteaptă asta de la tine?

Da, am așteptat, la fel ca mulți alți români, să văd o poziție din partea clasei politice românești. Dar am văzut cum conducătorii partidului aflat acum la guvernare caută îngenuncheați să “pupe inelul” întins cu superioritate și aroganță de către cei a căror bunăvoință și susținere speră să o câștige.

Și, din păcate, la Cotroceni nu am văzut un LIDER, ci doar un președinte exclusiv preocupat de lupta politică internă și incapabil să ia atitudine, măcar declarativ, în fața oricăror fapte și acțiuni, interne sau externe, menite să aducă atingere în orice fel intereselor poporului român și României, un președinte gata să-și sacrifice cetățenii în favoarea promovării intereselor economice ale altui stat European!”.

Articolul precedentPNL din Guvernul Ponta
Articolul următorMinistrul Agriculturii și-a încasat moțiunea: „Lenea, minciuna şi incompetenţa ministrului Oros“!