Ieri unele televiziuni au …comemorat 103 ani de la nașterea lui Nicolae Ceaușescu.
DOCUMENTARE,IMAGINI DE ARHIVA,NOSTALGICI IN CIMITIR CU COLIVE ȘI UNEORI PARALELE NEGATIVE!
Probabil rândurile mele vor provoca multe comentarii,pro sau contra dar,voi prezenta doar experiența și parerea mea,nu povesti auzite.
CELOR CARE SPUN CA CEAUȘESCU A CONSTRUIT,LE REAMINTESC CA NOI AM FĂCUT-O,DE FRICA,DE NEVOIE,UZINE,CANAL DUNĂRE-MAREA NEAGRĂ,CASA POPORULUI!
IN URMĂTOARELE RÂNDURI SPUN CU CE PREȚ!
M-am căsătorit in 1979,lucram in uzina etalon,tot in frig,trei schimburi,din 1981 când s-a născut fetita,in primii doi ani am lucrat un schimb de 2 doua de 3,soția lucrând doar ziua.
PENTRU NECUNOSCĂTORI,SCHIMBUL 2 ORELE 15-23 IAR SCHIMBUL 3 ORELE 23-7!
In zi de salariu,puneam banii in plicuri,mâncare,întreținere,rate(un televizor Olt,un radio Cronos și o bicicleta),nu aveam abonamente la transportul in comun,lingeam biletele perforate usor și le călcam cu masina de călcat pentru refolosire.
IN ACEASTA PERIOADA SOȚIA A FĂCUT DOUA AVORTURI PROVOCATE,UNUL CU AJUTORUL MEU(cu furtunase poloneze și Ergomet),A SCĂPAT,AM SCĂPAT!
Copilul meu se încăpățâna sa mănânce mai mult lapte praf decât cel de pe rețeta lunară,chiar îndoit cu biscuiți rași și Fosfarin(un precursor al prafului de cacao).
COPILUL MEU SE ÎNCĂPĂȚÂNA SA CEARA LA MASA COPANE DE PUI ȘI ATUNCI PUIUL OBȚINUT CU GREU ÎL ÎMPĂRȚEA SOȚIA IN…6 COPANE,RESTUL MANCAM NOI!
La halele centrale,ne poziționam la coada de la ora 04 la porți,cam 6 la număr,iar la ora 07 o sirena dădea semnalul ,se deschideau ușile și năvăleam,la noroc,din 10 boxe de carne doar 3 aveau carne și ne bucuram când prindeam gușă de porc cu 11 lei/kg.
NU, NU POT SA FIU NOSTALGIC!
Nu am scris nimic de LIBERTATE,aveam libertatea sa urcam pe dealuri ca sa vedem la televiziune bulgara Campionatul Mondial de Fotbal,ne luam libertatea de a asculta muzica buna pe șest la Radio Europa Libera,emisiunea “METRONOM” a lui Cornel Chiriac,ucis apoi de securitate.
PUTEAM SA SCRIU MAI MULTE,POLITICIENII DE AZI AR TREBUI SA FIE ATENȚI LA ELE PENTRU CA S-AR PUTEA SA CONTEZE PENTRU UNII CU MEMORIE ALTERATA SAU NECUNOSCĂTORI!
NU LĂSAȚI CA ACELE VREMURI SA REVINĂ,NOI AM FOST MAI REZISTENȚI,MAI LAȘI,NU GARANTEZ PENTRU NOUA GENERAȚIE CARE ȘI DATORITĂ NOUA NU A TRECUT PRIN TOATE ACESTEA!
SANATATE!

Articolul precedentPreședintele PSD îl pune la punct pe Cîțu : prețuri reglementate la energie pe un an și aprecieri pentru un guvern eficient!
Articolul următorMarcel Ciolacu laudă Guvernul Ciucă de la care așteaptă “lucruri mărețe”