În plina dispută PNL-PSD pe tema politicilor energetice, liderul social democrat, Marcel Ciolacu, laudă activitatea Guvernului Ciucă și își reafirmă sprijinul pentru producătorii interni și programul “Fabricat în România”.
Liderul social democrat a apreciat că Guvernul a depășit perioada în care acționa pompieristic și intervenea în crize și a început să gestioneze programe pe termen mediu, să aibă o perspectivă în măsurile care se iau. Marcel Ciolacu a atras atenția că România va ajunge să extragă off-shore gaze din Marea Neagră abia peste 4-5 ani și a solicitat Romgaz să elaboreze un plan de creștere a capacității de extracție inshore, astfel încât să ne sporim rapid capacitatea de a ne asigura resursele energetice din surse interne. În context, Marcel Ciolacu a atras atenția asupra importanței asigurării energiei la prețuri care să asigure competitivitatea agenților economici  și s-a pronunțat pentru o reglementare a pieței energiei pentru 1 an de zile începând cu 1 aprilie.
E nevoie de programe pe termen mediu, a atentionat Marcel Ciolacu, potrivit căruia primirea României în Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică arată că țara noastră este o țară bogată, “cu un potential uriaș”, care are nevoie de un stat puternic, nu în sens represiv, ci în sensul eficientei economice și competitivității. De la un guvern cu o susținere de 70% sunt de așteptat “lucruri mărețe” , crede Marcel Ciolacu și trimite în derizoriu “declarațiile politice sau alte fandoseli”, apropo la declarația lui Florin Cîțu care invita PSD să iasă de la guvernare.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentEPOCA DE AUR?
Articolul următorPărintele Zenovie, pus la grea încercare, după ce s-a infectat cu Covid. Alexandra Păcuraru, îndemn la rugăciune – VIDEO