PSD nu face un pas în spate de la promisiunile facute firmelor care produc în România și românilor. Prima bornă: prețuri sustenabile la energie. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat ca România va negocia cu Comisia Europeană revenirea la o piață reglementata pentru 1 an de zile, începând cu 1 aprilie, când prevederile ultimei ordonanțe referitoare la plafonare și compensare își încetează aplicabilitatea. Astfel, susține liderul social democrat, se va acoperi și iarna viitoare și se va asigura răgazul necesar dezvoltării propriilor capacități de extracție și producție. Este o cale inspirata din măsurile luate de Franța. În ceea ce privește costurile la energie pentru luna ianuarie, liderul social democrat a arătat că perioada este acoperita de ordonanțele privind plafonarea și compensarea și Guvernul Ciucă a luat măsurile necesare pentru ca firmele din energie sa respecte și sa aplice prevederile în cauză. 
Prezent la forumul organizat de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, găzduit de Palatul Parlamentului, Marcel Ciolacu a susținut ca oamenii au așteptări mari de la un guvern cu 70% susținere parlamentară,, în sensul unui stat eficient, capabil sa se afirme economic. Este prima ieșire publică a presedintelui PSD după declarațiile neașteptate ale președintelui PNL, Florin Cîțu, care a invitat PSD să iasă de la guvernare. Marcel Ciolacu i-a răspuns cu o susținere ferma a guvernării, cu soluțiile PSD și cu reafirmarea cuvântului decisiv al premierului în ceea ce privește activitatea miniștrilor. În schimb, președintele PSD a criticat guvernele anterioare pentru că nu și-au onorat promisiunile privind finanțarea IMM-uri lor și scăderea tarifelor la energie. De menționat ca titularul portofoliului de la Energie este deținut de Virgil Popescu încă din 2019, odata cu instalarea Guvernului Orban.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMarius Budăi: „Suntem într-un non sens. Vorbim de reducerea sărăciei, dar avem plafon de 9,4% din PIB pentru pensii”
Articolul următorEPOCA DE AUR?