Astăzi la rubrica „Tu decizi! Dosar de candidat” discutăm despre Allen Coliban, primarul USR acuzat că face afaceri imobiliare cu fundația lui Țiriac din banii cetățenilor. În vară candidează pentru un nou mandat de edil. Dacă merită sau nu votul tău, tu decizi după ce urmărești analiza care urmează.

Allen Coliban este candidatul susținut de Alianța Dreapta Unită pentru încă un mandat la primăria din Brașov. A fost acuzat de liberali că le plagiaza proiectele din cauza unei parcări subterane de pe Bulevardul Eroilor.

Inițial, s-a opus proiectului prezentat de liberali, doar pentru ca apoi să prezinte aceeași idee. A apărut în atenția publicului după o controversă uriașă in jurul patinoarului din Brașov.

Anul trecut, a propus în Consiliului local un proiect de hotărâre prin care municipalitatea urma să administreze un patinoar construit de fundația Țiriac. Consilierii locali au respins proiectul spunand ca este, de fapt, o afacere imobiliară susținută de contribuabilii brașoveni. Proiectul propus de primarul Brașov asigura municipalității drept de folosință asupra patinoarului construit de Fundația Țiriac pentru o perioadă de 49 de ani, dar primăria trebuia să se angajeze că va asigura utiliățile pentru proiectul imobiliar privat.

Municipiul Brașov s-ar fi ocupat de operarea, întreținerea, reparația dar și mentenanța patinoarului, în condițiile în care baza sportivă nu ar fi intrat niciodată în proprietatea muncipalității. După un scandal monstru, Țiriac este cel care a anunțat că renunță la proiect.

Tot anul trecut, pe fondul acestori tensiuni, a izbucnit un adevărat război între primarul Allen Coliban și consilierii locali din PNL. Mai intai, le-a blocat cartelele de acces în primărie dupa ce i-a numit mitocani, expirati, catei si incompetenti.

Consilierii au venit cu un executor judecătoresc care să constate situația, iar primarul a fost acuzat de dictatura in institutie. mai apoi, i-a retras aproape toate atributiile viceprimarului Sebastian Rusu, pe care l-a instiintat printr-un mesaj pe telefon ca se va ocupa doar de gestionarea cimitirului și că biroul sau se va muta printre morminte. Viceprimarul l-a dat in judecata si a castigat. 

Averea lui Allen Coliban

-indemnizație în valoare de 13.689 de lei lunar
-149.000 de lei în conturi
-un teren
-o casă și un apartament
-două mașini

(Sursa: Declarație de avere)

Articolul precedentKlaus Iohannis se întâlnește, astăzi, cu președintele american Joe Biden, la Casa Albă. Ana Maria Păcuraru, invitată la gala Atlantic Council Distinguished Leadership Awards
Articolul următorAna Maria Păcuraru, față în față cu președintele Iohannis. Singurul jurnalist român cu acces la cele mai păzite secrete