PSD înțelege ceea ce PNL refuză să accepte. Vremea lui Klaus Iohannis a trecut! Nu este ceea ce și-a dorit Coaliția, dar nici o evoluție pe care Coaliția ar fi încercat să o oprească. E mersul natural al legilor politice în cazul unui politician impus prin manevre de culise și rămas ascuns în spatele biroului mult prea înalt aproape un deceniu.
Încăpățânarea lui Klaus Iohannis i-a fost de atâtea ori de folos. Acum, a venit momentul la care, incapacitatea de a se opri din a da indicații prețioase – cât să le mai scape amărâților la pensie, cum să-și diversifice lectura intelectualii artileriști sau cine mai trebuie să vină în fruntea PNL – ii devine fatală.
PSD a înțeles și ia distanță. Nu împinge pe nimeni pe scări pentru că nu are nevoie. Dimpotrivă, își invită partenerii de guvernare să nu se sfiască să defileze. Îl întoarce pe Nicolae Ciucă din premier la postul de ministru al Apărării pentru care este cel mai bun, îl invită în scenă pe Nea Ion de la raion (termen cu conotații sovietice puternice) și rulează periodic în social media odiseea pensiilor românilor cu Klaus Iohannis, Ludovic Orban și Florin Cîțu la timonă.
Relevant este că premierul Nicolae Ciucă a plecat singur la Bruxelles să renegocieze PNRR, renegociere cerută de PSD imediat după ce s-a pus piatra de temelie a actualei guvernări. Pe premier nu l-a mai însoțit președintele PSD, Marcel Ciolacu, așa cum anunțase inițial. Așa că rezultatele de la Bruxelles vor fi exclusiv ale premierului și echipei sale liberale, dat fiind că i-a avut alături pe Cătălin Predoiu și Lucian Bode. Dacă au avut în mapă rectificările la Capitolul Energie de la Virgil Popescu este problema șefului Delegației până la urmă.
În vreme ce Alina Gorghiu și Rareș Bogdan atacă PSD în scandările pornografice ale mai tinerilor discipoli, PSD pășește liniștit, asemeni dulăilor de rasă. Nu – l contrează pe președintele Klaus Iohannis, chiar pare că -l sprijină uneori. Este minimul respect arătat Regelui Lear care și-a intrat deja în rol.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPetre Daea, anunț sumbru: Prețul cărnii de porc va exploda. Ar putea costa chiar și 60 de lei/kilogram
Articolul următorAdrian Năstase anunță victoria: Amnistia lui Dragnea a învins