În urma deciziei de admitere a prescripțiilor, de către Înalta Curte de Casație și Justiție, mai multe persoane, aflate în urmărire penală, pot scăpa de urmăririle procurorilor sau de sentințe cu executare, spus sursele din justiție. Un fel de amnistie pe rit nou.

“Cred că Liviu Dragnea e mândru de decizia ICCJ în materia prescripției. Și în plan personal și în plan general. În acest mod, s-a realizat, în fapt, o amplă amnistie, incluzând și fapte de corupție sau comise cu violență. Ordonanta 13 rămâne o palidă amintire”, scrie Adrian Năstase pe blogul său.

“Probabil că nu vă aduceti aminte dar Dosarul “Trofeul calitătii” care viza fapte din vara anului 2004 ar fi trebuit clasat în 2012, pe baza solutiei din prescriptia generală. Ca să nu se intâmple lucrul asta, Livia Stanciu a dat o “interpretare” prin care perioada în care dosarul a fost la CCR să fie exclusă din termenul de prescriptie. Acum ICCJ a descoperit calea cea dreaptă, mai amintește fostul prim ministru.

“În felul acesta, un alt dosar de finanțare a campaniei electorale a fost clasat. Bingo! Să ne înțelegem – eu nu regret că fiica lui Băsescu scapă de acest dosar. Nu mi-am dorit lucrul acesta, mai ales că procurorii si judecătorii de la ICCJ nu aflaseră cine era “benficiarul real” al finantării acelei campanii. Sau poate că nu existau probe directe. Sau poate că nu le-a reușit “raționamentul logico-juridic”… Altă întrebare?”, mai scrie ironic Adrian Năstase.

Articolul precedentVremea lui Klaus Iohannis a trecut!
Articolul următorCozmin Gușă: Serviciile promovează și susțin oameni slabi și obedienți