Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, a declarat vineri la Antena 3 că nu se lasă influențat de gestul unor useriști de a-și depune jurământul fără a ține mâna pe Biblie și fără a încheia cu „Așa să îmi ajute Dumnezeu!”.

Rareș Bogdan vrea majoritate guvernamentală, chiar dacă trebuie să încalce niște principii.
El și mulți alți liberali au fost deranjați de refuzul unor aleși USR-PLUS de a nu jura pe Biblie când și-au preluat mandatul, dar „preferințele religioase nu vor fi determinante în construirea unei majorități guvernamentale”, a explicat Rareș Bogdan.
Asta nu înseamnă că nu vor sta la aceeași masă, spune vicele PNL
„În PNL e un curent conservator ortodox puternic: eu, Ben-Oni Ardelean, Marcel Vela, Gheorghe Flutur, Alin Tișe, Ion Dumitrel, Robert Sighiartău, Gigel Știrbu și mulți alți colegi care am fost deranjați. Nu este atitudinea PNL, sa fie clar. Dacă domniile lor (USR-PLUS) vor achiesa pe marile proiecte PNL de dezvoltare, reformă, fonduri UE, investiții, ne vom înțelege. Eu personal aș vrea să-i întreb dacă vor pune mâna pe Biblie când vor depune jurământul de miniștri la Cotroceni, pentru mine este important, dar nu e determinant în construirea alianței. Pentru mine, creștin practicant, e mai important, poate nu pentru toți. Nu înseamnă că ajungem să ne certăm sau nu stăm la masă din cauza acestor lucruri. Și Iliescu a condus România și a fost liber-cugetător”, a declarat Rareș Bogdan.
Prima lui reacție a fost alta
După incidentul cel mai țipător, petrecut la instituirea noului primar al Sectorului 1 și a Consiliului Local, unde toți membri USR, mai puțin primarul Clotilde Armand, au refuzat să folosească expresia religioasă sau să atingă Biblia în cadrul jurământului, Rareș Bogdan s-a declarat intrigat.
„Este o stare de nervozitate, de mâhnire mai mult. Şi eu, şi Robert Sighiartău, şi alţii suntem deranjaţi de două lucruri, una fiind de devenirea noastră ca popor: trebuie să îşi asume extrem de clar dacă sunt creştini sau anti-creştini. Chestiunile legate de non-jurământul pe Biblie, în Bucureşti, Târgu Mureş şi alte locuri, cum ar fi Sectorul 1 spre exemplu, pe mine, pe Robert şi pe latura creştină din PNL ne-a deranjat foarte mult. Cu toate astea, am considerat că e doar un teribilism al vârstei şi nu o chestiune serioasă. Pentru că dacă e o asumare acest anti-creştinism, atunci ar trebui să ne evaluăm serios. Poate fi ca la Ion Iliescu, dar atunci ar fi un neomarxism, iar ei se consideră de dreapta”, a declarat Rareș Bogdan.

Articolul precedentPSD reacționează în urma anchetei DNA care îl vizează pe Dan Tudorache
Articolul următorCozmin Gușă sare în apărarea lui Aurelian Bădulescu