În dimineața zilei de sâmbătă, după o noapte petrecută la Direcția Națională Anticorupție (DNA), fostul primar al Sectorului 1 Dan Tudorache a anunțat că se autosuspendă din Partidul Social Democrat. Acesta urma să candideze pentru un post de deputat, la alegerile din 6 decembrie.
„Referitor la decizia domnului Daniel Tudorache de a se suspenda din Partidul Social Democrat:
Partidul Social Democrat a luat act de decizia domnului Daniel Tudorache de a se suspenda din partid. Este un gest de onoare.
Suntem convinși că Daniel Tudorache va clarifica toate aspectele care îl vizează și își va dovedi nevinovăția.”, arată un comunicat de presă al PSD.

Tudorache este anchetat de DNA pentru spălare de bani, se arată în comunicatele transmise de Instituție. Procurorii spun că ancheta a început în 2016 și vizează fapte din perioada 2008-2018, timp în care fosta soție a achiziționat bijuterii scumpe și două locuințe.
Și-a anunțat retragerea imediat după ce a ieșit din DNA
„În lumina evenimentelor recente, am luat decizia de a mă suspenda din PSD. Sunt nevinovat și sper ca Justiția să facă lumină cât mai repede în acest dosar. Nu doresc să pun în pericol șansele reale de câștigare a alegerilor parlamentare pe care le are partidul al cărui membru sunt de peste 20 de ani și în slujba căruia mi-am pus toată activitatea politică”, a scris fostul primar pe Facebook.
Acesta a fost audiat 12 ore la DNA: „Indiferent cât de neplăcut este acest subiect, am promis că vă voi ține la curent cu mersul anchetei. Aseară am fost convocat la DNA, unde am zăbovit mai mult de 12 ore, cerându-mi-se explicații pentru presupuse fapte din urmă cu mai mult de 12 ani. Nu m-am prevalat de dreptul la tăcere, pentru că, așa cum am spus, NU AM NIMIC DE ASCUNS. Am încredere în Justiție și voi contribui activ la aflarea adevărului. Totuși, nu pot să nu mă întreb: oare ce reclamă atâta urgență, în cazul unor presupuse fapte din 2008??? Acum, cu 2 săptămâni înainte de alegerile parlamentare! Cu toate acestea, refuz să intru pe tărâmul speculațiilor, deși tentația este foarte mare…”.
O cauţiune de 1 milion de euro a fost stabilită în cazul fostului primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, cercetat de DNA. Cauțiunea în cazul fostei sale soții a fost stabilită la 200.000 euro, iar în al menajerei la 75.000 euro.
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție anunță că au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1 din București, pentru complicitate la trafic de influență și spălare a banilor.

În același dosar s-a mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de alte două persoane fizice, fosta soție și o persoană fizică aflată în anturajul primarului, pentru infracțiunea de complicitate la spălarea banilor, respectiv trafic de influență.
Totodată, celor trei li s-au fixat cauțiuni care trebuie depuse până la data de 27 noiembrie 2020:
– 1.000.000 euro – Daniel Tudorache
– 200.000 euro – fosta soție
– 75.000 euro – persoană fizică aflată în anturajul primarului.

Articolul precedentVIDEO Noi dezvăluiri la „Culisele statului paralel”! Cristian Rizea, despre legăturile cu SRI și lumea politică ale unui important om de afaceri
Articolul următorRareș Bogdan spune că nu ține cont de refuzul useriștilor de a jura cu mâna pe Biblie