Marcel Ciolacu,
 face ordine în România sau se întoarce la votul cetățenilor. Premierul a înțeles ca timpul nu mai are răbdare cu politicienii și a obținut susținerea unanimă din partea propriului partid. Șeful Executivului a condus lucrările Consiliului Politic Național al PSD, desfășurate sâmbăta, la Palatul Parlamentului, după ce s-a asigurat că are susținerea Comisiei Europene în fața Consiliului European pentru un deficit ajustat în funcție de cheltuielile imprevizibile militare și nu numai generate de războiul din Ucraina. Echipa doamnei comisar Ursula von der Leyen mai lasă de la ea la capitolul deficit bugetar, dar social democrații au decis asumarea răspunderii Guvernului în Parlament pe pachetul legislativ triplu vizând cheltuirea judicioasă a banului public, armonizarea fiscală și combaterea evaziunii fiscale..
Da, nu, mai negociem. Sunt variante jucate de Marcel Ciolacu la Bruxelles. Ajungerea la un deficit bugetar de 3% până în 2025 este un obiectiv asumat 100% de Guvernul de la București. Dar premierul a spus “nu” creșterii cotei de TVA propusă de Comisie și a refuzat să schimbe TVA ul de 5% la alimente și medicamente. Deficitul se va negocia la nivel tehnic, dar Guvernul va face ordine și bună administrare a banului public. Actele normative vor fi elaborate de Ministerul de Finanțe, vor intra în dezbatere publică, se va ține cont de sugestii și amendamente, iar Prim-ministrul s-a declarat gata să meargă până și la grupurile parlamentare ale USR și AUR  pentru a explica măsurile avute în vedere.
AUR ar putea beneficia de atenție și explicații, dar atât. Președintele PSD a dat asigurări că în mandatul său nu se pune problema unei apropieri între cele două formațiuni politice.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMarcel Ciolacu, alături de Charles Michel: „Mi-a reconfirmat susţinerea sa totală pentru aderarea României la Schengen”
Articolul următorPreședintele ales de primari