AUR poate ajunge la guvernare! Nu dormiți pe voi! Este avertismentul consultantului politic, Miron Mitrea, pentru PSD și PNL. Mai mult decât atât, consultantul politic atrage atenția că mai sunt doar câteva luni până la confruntarea decisivă cu formațiunea lui George Simion: alegerile europarlamentare. O treime din populație este ostilă apartenenței României la NATO sau la UE sau la NATO și la UE. Este un procent semnificativ pe care AUR îl poate mobiliza și aduce la urne, cu un potențial mare de activare în contextul războiului din Ucraina. Acestea ar fi punctele tari ale AUR, dar Miron Mitrea a indicat și călcâiul lui Ahile în cazul formațiunii lui George Simion. Alianța nu are structuri în teritoriu care să vegheze la contabilizarea voturilor exprimate.
“Cu excepția AUR-ului, celelalte partide sunt convinse că AUR e un partid blamabil, naționalist, extremist și nu contează foarte mult dacă ia niște procente. Dacă ne uităm în Europa, vedem că lucrurile s-au schimbat radical. Aceste partide, care nu știu dacă sunt chiar extremiste, conduc țări în Uniunea Europeană. În Olanda au avut totdeauna în alianță un partid de dreapta extremist, în Italia e la putere, în Franța Frontul Național a fost la putere, în Austria. Nici în Suedia lucrurile nu stau foarte departe. În aceste condiții să te uiți așa cum se uită PSD și PNL la AUR ca la o anomalie care nu are cum să ajungă la guvernare, e greșit”, a explicat invitatul permanent al emisiunii Culisele Puterii, de la Realitatea Plus. 
“Voința de vot a populației la un moment dat, înainte de alegeri, nu corespunde foarte exact cu modul în care ei vor vota. România are un sistem democratic european, voturile sunt numărate și păzite de către reprezentanții partidelor. Partidele care nu sunt foarte bine organizate în teritoriu mai pierd voturi, ca să fiu elegant. AUR poate obține voturi dar nu știu dacă le poate contabiliza. Democrația nu e perfectă! 

AUR poate sta și înțeleg că stă bine în privința alegerilor europarlamentare. Există o populație de 30% care nu susțin foarte mult UE și NATO și probabil că votează mai mult cu AUR. Dacă există 32% dintre români care nu sprijină apartenența României la NATO și UE, Simion și partidul lui sunt puternic împotriva, deci e normal să strângă acești votanți”, a explicat Miron Mitrea.

Ultimul sondaj INSOMAR indică formațiunea lui George Simion pe primul loc în preferințele românilor la alegerile europarlamentare, cu 27%.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMarcel Ciolacu anunță că plafonarea prețurilor pentru alimente continuă până la sfârșitul anului
Articolul următorCiolacu: Din octombrie, fiecare ministru va veni în şedinţele de Guvern cu o propunere de Ordonanţă de reorganizare a ministerelor