Lupta cu drogurile începe cu incriminarea consumului! Nu poți să tolerezi consumul și deținerea de droguri pentru consum propriu și să combați traficul! Consultantul politic, Miron Mitrea, este ferm: toate statele care vor să combată un fenomen înăspreasc și extind sancțiunile! Invitatul permanent al emisiunii Culisele Puterii a explicat pentru Realitatea Plus că în Elveția viteza maximă nu este depășită întrucât șoferii nu vor să riște confiscarea mașinii, ceea ce ar fi de dorit să se întâmple și în România atunci când sunt descoperiți băuți sau drogați la volan. Și SUA au incriminat consumul de droguri pentru a diminua traficul. Și exemplele pot continua. Consultantul politic a arătat că în România comportamentele indezirabile nu sunt sancționate deloc  sau aproape deloc și  sancțiunile aspre sunt măsuri necesare, chiar dacă nu sunt suficiente. Dar la noi ca la nimeni: suntem singura țară în care nu există radare fixe! Ultima dată au fost utilizate pe vremea când MAI era condus de Vasile Blaga, dar toată lumea vorbește de nesiguranță în circulație.
Revenind la problema drogurilor, este de menționat că într-o proporție covârșitoare toate dosarele penale intocmite pun pe seama consumului propriu deținerea și traficul de droguri. Este de menționat că președintele, Klaus Iohannis, a declarat la deschiderea noului an școlar că traficul de droguri este o problemă de siguranță națională și va fi subiect pe ordinea de zi în prima ședință a CSAT.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMiron Mitrea, despre alegerile prezidențiale 2024: „Marcel Ciolacu, astăzi, e lider incontestabil, probabil va fi candidatul PSD”
Articolul următorPremierul le dă interzis la școala de șoferi puștilor consumatori de droguri