“Nu ne atacă nimeni. Haideți să liniștim populația că o luăm razna cu toții! Nu ne-a atacat nimeni și nu ne atacă nimeni!” Premierul, Marcel Ciolacu, și-a ieșit din limbajul diplomatic în încercarea de a pune subiectul dronelor de pe granița româno-ucraineană în termenii corecți.
Prezent la inaugurarea Unități de pompieri de la Perșani, premierul a dat asigurări că nu există un pericol, dar este normal ca statul român să ia măsuri preventive, cum ar fi ridicarea adăposturilor antiaeriene și sa avertizeze populația din zonă atunci când sunt atacuri militare pe malul ucrainean. Prim-ministrul a explicat că ceea ce s-a găsit afost un rest de dronă rusească fără explozibili doborâtă de către apărarea ucraineană.
„În primul rând, nu a scăpat nimic de sub control. În al doilea rând, a fost o intervenţie rapidă a MApN, cu Situaţiile de Urgenţă, la o solicitare a cetăţenilor care locuiesc în acea zonă. Nu este niciun pericol.
Dar este normal ca statul să ia anumite măsuri. Este o intervenţie provizorie, lucrurile vor fi foarte bine analizate şi va fi o reacţie foarte rapidă şi pe zona militară, pentru astfel de zone”, a explicat șeful Executivului acțiunile MApN și IGSU.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentCiolacu-Băluță, tandemul președinte – primar de București
Articolul următorMarcel Ciolacu anunță că România va ataca Austria la Curtea de Justiție a UE: “Paguba se ridică la cel puțin două procente din PIB”