PSD a dat un semnal de forță la Conferința PSD Dâmbovița, ținută joi, la Târgoviște, în prezența a peste 3000 de delegați. PSD este și va rămâne cel mai important partid, iar 2024 are drept țintă victoria social democrată pe toată linia.
“Avem crize suprapuse. Niciodată nu s-a întâmplat acest lucru. Dacă deschizi televizorul, toată lumea vorbește despre aceste crize. 
Eu vă spun, în schimb, că PSD va trece România cu bine de aceste crize. Eu vă spun că PSD e singurul partid din România capabil să gestioneze aceste crize suprapuse. Să nu credeți, însă, când vom depăși aceste crize, că toată lumea ne va aplauda sau ne va întâmpina cu flori. Nu! În schimb, toată lumea și toți românii ne vor respecta și cred că acest lucru este cel mai important”. Mesajul de încredere transmis de președintele, Marcel Ciolacu, este și un indemn la solidaritate și unitate. În februarie 2020, reforma PSD a început de la Dâmbovița, iar în noiembrie 2022, Corneliu Stefan a fost reales președintele PSD Dâmbovița într-o reuniune de forță la care a participat aproape întreaga conducere a PSD: Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu, Gabriela Firea, Adrian Câciu, Florin Spătaru, Petre Daea., Victor Negrescu.
Dar mesajul președintelui PSD trebuie citit într-o dublă cheie.
PSD are soluțiile guvernării și este singurul partid capabil sa le aplice. Dar PSD este pregătit și pentru o Opoziție puternică dacă partenerul de guvernare va încerca să-l împingă afară. Marcel Ciolacu a anunțat că l-a însărcinat pe Vasile Dâncu să reactiveze Consiliul National și Departamentele de politici publice. Sunt structuri specifice unui partid de opoziție care monitorizează și sancționează deciziile guvernamentale. Momentul de cotitură va fi în mai 2023, când este planificata rocada între PNL și PSD și Marcel Ciolacu urmează să preia funcția de premier de la Nicolae Ciucă. În mai 2023, PSD va fi redutabil indiferent de planurile președintelui Klaus Iohannis și ale subordonaților și insubordonaților săi, liberali și nu numai. În mai 2023 va fi “începutul sfârșitului turbulențelor de dreapta”, cum a avertizat prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu. Este sigură doar pacea internă în partid, după cum a arătat Marcel Ciolacu: “pentru prima dată Corneliu (Ștefan – nn) nu am îndemnat pe nimeni să-ți ia locul”, într-un gest de recunoaștere publică a valorii echipei sudate la Dâmboviţa, exemplară prin camaraderie, fair-play și performanță pentru PSD la nivel național.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPetre Daea vrea să scoată cormoranii din lacurile fiicei, cu mâna altor parlamentari
Articolul următorStrategia PSD, în cazul eșecului Schengen