Băieți de echipă sau nu, Guvernul Ciolacu are zile mai multe decât își doresc toți membrii săi. Rusia a ajuns să se vadă cu ochiul liber din România și partenerii americani  au destule pe cap ca să se joace de-a permutările la guvernare. Ce a fost dezordinea din centrul New York ului produsă doar de un influencer? Eveniment aleatoriu sau semnal de avertizare, lumea inteligenței artificiale este o lume care se schimbă cu o viteza amețitoare chiar și pentru creatorii săi, cu provocări la tot pasul, între care mizele dâmbovițene nu pot să-și facă loc. Marcel Ciolacu e condamnat să conducă Guvernul, Klaus Iohannis nu se vede, iar Nicolae Ciucă face cu greu față funcției de președinte al PNL, dar a început a face față spre surprinderea multora. Apoi, cele trei mandate liberale în care problemele au fost doar mascate sau tergiversate au ajuns la prea-plin și la scadență. 
La stat merge să te faci că lucrezi, dar nu merge de multe ori la apă. Urciorul. Nu merge taman în mijlocul incendiului atunci când lucrezi la pompieri. Așa că, vrând-nevrând, președintele PSD a urcat pe scenă exact la momentul bilanțului și a făcut prima greșeală tactică. A confundat echipa de care vorbea cu echipa din teren. A ajuns să creadă în propriile spuse și chiar s-a crezut într-un tandem perfect cu  pastorul Boloș și, prin el, cu divinitatea. Echipele din politica nu funcționează după modelul echipelor sportive și interesele individuale scot colții când te aștepți mai puțin. Pe de alta parte, este adevărat și ca Marcel Ciolacu a fost maestrul jocului la off- side din 2019 încoace. Hățurile erau la alții și liderul social democrat a stăpânit arta de a se retrage în fundal în momentele cheie și a-i lasă pe deținătorii puterii să arate cine sunt și de ce sunt în stare. Astăzi, tehnica nu mai funcționează pentru că hățurile sunt la Marcel Ciolacu. Când tu ții hățurile nu poți să dai vina pe cai. Ai biciul, folosește-l! Altfel fiecare trage pentru sine și răstoarnă căruța. Șeful nu spune, ci dispune! Și când dispui, trebuie să ai deja cheia problemei pe care ai dat-o ministrului de resort spre rezolvare. Puterea stă în a lua decizia finală! 
PS: pentru reușită guvernării, Alexandru Rafila trebuie avansat urgent în fruntea Institutului National de Statistică. E păcat să se irosească atâta talent în manevrarea cifrelor și a rapoartelor de activitate!

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMarcel Ciolacu: “România va deveni cel mai mare producător de gaze naturale din UE”
Articolul următorPremierul schimbă fața sistemului și arunca mănușa “generalilor de pace”