Până să schimbăm Guvernul trebuie să-l evaluăm!  Problema de fond nu este cine vine și cine pleacă! Important este ca cine este ministru să fie eficient!
Un adevăr normal, firesc, care a produs o avalanșă de comentarii și supoziții în PSD si PNL și în jurul lor. Ideea evaluării miniștrilor cu care a venit președintele PSD, Marcel Ciolacu, a năucit, a consternat și cutremurat. Reacțiile generate au fost cea mai bună dovadă că ceea ce interesa era împărțirea funcțiilor și mai deloc găsirea celor mai potriviți oameni pentru ocuparea lor.
Singura linie roșie este prostia, zice Marcel Ciolacu și se declara convins ca și dinspre PNL lucrurile se văd la fel.
Dar cea mai mare parte din tabăra liberală vede în precizările liderului social democrat, o lovitura sub centura menită să-l prindă pe picior greșit pe președintele PNL, Nicolae Ciucă, și  să umilească PNL. Altfel spus, PNL s-a simțit umilit că Marcel Ciolacu i-a amintit premierului ca trebuie să-și evalueze echipa, să o primenească și să nu aștepte de la liderul PSD să spună cu cine continua drumul și cine pleacă acasă. Cine nu trece clasa, cum a anunțat de ceva vreme Marcel Ciolacu în legătură cu, spre exemplu, ministrul Energiei, Virgil Popescu.
PSD și leaderul său fac tot ce trebuie și cum trebuie trebuie pentru a se atinge eficiența, inclusiv cu indicarea normelor de politețe. Dar ce pare dinspre PSD civilizat, la PNL este văzut ca o sfidare sau provocare PSD. Până la urmă, unde este fractura “de comunicare”? La dreptul premierului de a-și alege oamenii. Mai direct spus, Marcel Ciolacu se pregătește să vină la Palatul Victoria și vrea să meargă mai departe cu miniștrii care și-au făcut treaba așa cum sunt ei apreciați de actualul șef de echipă, Nicolae Ciucă. Nu a dat din cap la respectarea protocolului, ca să-i pună pe liberali în situația neplăcută de a schimba oamenii după ce i-a nominalizat. Nu vrea să dea note PNL și să dăscălească. Vrea statutul de partener. Nu de frate mai mare obligat să tipe în piață publică, în urechile tuturor: ce ne facem cu Virgilică, care n-are nicio frică!

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentSingurul primar al USR din județul Brăila a anunțat că trece la PSD, dar din 2024
Articolul următor  MURIM DE GRIJA ALTORA ?