Întrarea intempestivă a PSD în guvernare este rezultatul prăbușirii credibilității Guvernului Cîțu. O prăbușire rezultată dintr-o încăierare generală care a dat de pământ cu PNL, USR și Klaus Iohannis deopotrivă. PSD intră în hora Puterii într-un moment în care nu mai  poate să crească fără să dea în foc. 80% din populație credea că țara merge într-o direcție greșită. Unde să mai crească PSD? Și mai ales ce să conserve PNL?
Orice schimbare e dătătoare de speranțe și cei mai interesați de schimbare sunt tocmai liberalii și șeful lor informal. La o asemenea prăbușire, să vină un social-democrat în capul mesei la care deocamdată se împarte sărăcia, suferința și deznădejdea românilor e un balon de oxigen pentru liberali. Și presupunând ca Marcel Ciolacu ar fi premierul minune, suntem într-o situație prea gravă ca să creadă cineva că va fi o misiune ușoară. Noi greutăți, condiționări externe, măsuri sub așteptările hrănite din Opoziție sunt elemente care ar spăla ușor, ușor nemulțumirile față de liberali, ar atenua din nemulțumirea și furia oamenilor față de tandemul Iohannis-Cîțu. Ar fi o schimbare de jucători fără să se piardă guvernarea. Doar o rotire în funcții care le dăruiește uitarea păcatelor liberalilor sleiți de putere. Și, dacă tot s-a vorbit de rotativa guvernării, chiar este greu de înțeles de ce nu au sărit chiar liberalii să le dea social democraților din start 6 luni de credit poliței! Poate chiar până la 20 mai 2022.
“Nu” se spune constant la orice între 2 și 3 ani,. Nu așa se face politică. O țară nu poate fi condusă printr-o rebeliune încăpățânată. 
În altă ordine de idei, este foarte greu de înțeles de ce în democrația românească se dezbat și se votează decizii doar pentru a fi atacate și desființate imediat după vot. 
Sunt probabil în al13lea ceas, atât PNL, cât și Klaus Iohannis, la cumpăna de la care, dacă vor să mai existe politic, trebuie să iasă din coridă și să nu se mai repeadă cu capul oriunde li se agită flamura roșie! Așa te armează alții, nu  dai startul acțiunii politice. Te mișcă alții și  mustești de o furie pentru care cheița este în alte mâini. Se cheamă că ești condus, nu conduci nici propriul animal de tracțiune! 
Poate doar prelungești dezbaterea și votul între PSD și USR până dau alegerile anticipate peste partidul în jurul căruia se învârte guvernarea de nu a mai rămas nimic din ea!

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPSD este îndreptățit să dea premierul și se consideră dator cu un proiect de țară
Articolul următorPSD isi da un termen de 48 de ore pentru intrarea de guvernare