PSD joacă tare și se pregătește să dea premierul. Este un moment dificil prin care trece România și președintele PSD, Marcel Ciolacu, dă asigurări că toți oamenii din partid înțeleg “răscrucea” prin care trece țara. Dialogul și consultarea politica sunt elementele cheie într-o viitoare construcție pe care liderul social-democrat și-o dorește istorică. Invitat al emisiunii aniversare moderată de Mihai Gâdea, președintele PSD a atras atenția că, în 7 ani de mandat prezidențial, România a avut tot atâția premieri. Este motivul pentru care PSD vrea negocieri serioase pe programul de guvernare și urmărește un proiect de țară convenit cu toate partidele parlamentare. Marcel Ciolacu susține că niciun social democrat nu l-a sunat pentru vreo funcție, dar toți colegii i-au cerut să nu facă niciun rabat în ceea ce privește pregătirea profesională a ocupanților de portofolii ministeriale. “Colegii cer ca  prima linie a partidului, oamenii cu cea mai bună expertiză să între în Executiv”, a declarat Marcel Ciolacu și i-a nominalizat pe Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Vasile Dâncu și Gabriela Firea.
În altă ordine de idei, președintele PSD a atras atenția că este nevoie ca PNL să – si scoată din program prevederi  cum ar fi privatizarea Trezoreriei sau a Hidroelectrica, dar este nevoie și de o strategie energetică.
Marcel Ciolacu a arătat că alianța dintre cele doua partide mari este o necesitate pentru țară și este o obligație ca alianța să funcționeze.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentLia Olguța Vasilescu: Fără modificări la Legea Pensiilor și Legea Salariilor nu intrăm la guvernare
Articolul următorPNL, între conservarea dezastrului și rotativa relansării