Nicuşor Dan a intrat ca independent în competiţia electorală pentru postul de primar general. USR şi PNL, partidele care-l susţin, nu pot să-i plătească materialele de promovare electorală, conform legii. El susţine că şi-a deschis un cont de campanie în care unii donează. Şi că a cheltuit vreo 10.000 de lei. Dacă ar fi numărat cineva panourile de tip clătită, ar fi constatat că preţul lor ar depăşi suta de mii de euro.

Dar el e din aria protejată. Nimeni nu-i cere socoteală. 

Conform ultimei sale declaraţii de avere are două credite, unul de 27.000 de Euro şi un altul de 59.751 de euro. Dacă cel din urmă e scadent în anul 2032, primul trebuie plătit până la sfârşitul acestui an. Într-un depozit mai are, conform declaraţiei sale de avere, aproximativ 10.000 de Euro. De unde va achita diferenţa de 17.000 de Euro, până la sfârşitul anului? Adică 82.000 de lei, atât timp cât salariile de primar general, pe trei luni, ajung la 45.000 de lei?

Ce se întâmplă la 1 ianuarie 2021?

Asta nu se întreabă alegătorii lui. 

Cum să-şi achite creditul?

O primă variantă şi cea mai la îndemâna lui e să mai ceară câte o donaţie, de ici colo. 

Între 2017 și 2019, ani în care nu a participat la vreo competiție electorală, Nicușor Dan a primit cadou 241.000 lei (peste 50.000 Euro), potrivit declarațiilor sale de avere.

Într-un singur an, 2018, Nicușor Dan a încasat o donație de 130.000 lei, mai mare cu 10.000 de lei decât veniturile încasate de el în acel an ca deputat. Exact în anul în care suta de mii de credincioşi ai cultului rezist urlau de grija Belinei.

50.000 de euro, în trei ani, donaţii?

Printr-un simplu exerciţiu de imaginaţie, ce s-ar fi întâmplat dacă Liviu Dragnea anunţa că a primit aceşti bani cadou de la un investitor de la Belina? Vă daţi seama câte ţeste s-ar fi lovit de asfalt, la protestele rezist, câte sutiene rupte ar fi fost găsite de gunoieri, câţi dinţi lipsă în luptele cu noii gladiatori?

10 august ar fi fost un mizilic. 

Dosarul penal, din 2018, când AEP-ul a găsit fraude cu banii de campanie la USB (devenit ulterior USR), a murit prin sertarele DNA. Fostul candidat lua pe persoană fizică bani cu cârca. Asta în timp ce lui Dragnea i se numărau şi leţurile din gard. 

La un moment dat, Nicușor Dan a desecretizat identitatea celor care îl finanțau la acea dată. Era vorba de mari dezvoltatori imobiliari din București (Lucian Azoiței, Nicolae Rațiu, Radu Octavian), de o mare firmă de publicitate stradală (Panotaj Expert) și de patronii unei companii cu nenumărate contracte cu statul, inclusiv cu primăriile din București (Softwin).

Deci are de unde să ia bani ca donaţii. 

În condiţiile în care majoritatea candidaţilor scriu zeci de pagini de documente pentru fiecare leu cheltuit, lui Nicuşor Dan i se permite orice. 

Pe vremea când şi-a achiziţionat terenul de 7.000 de mp de la Predeal a luat un credit pe care-l are de plătit până în 2032. De restul nu-şi mai amintea de unde a făcut rost. Asta în condiţiile în care la acea vreme nu avea niciun salariu, fiind necunoscut de Revisal. 

Dar la salvaţionişti se poate. La ei există înţelegere. De la procurori, la suporteri, toţi au un black mind în cap. Nicuşor Dan nu fură. El doar e sponsorizat. 

Ce se va face dacă vin portăreii? Are două variante. Fie să apeleze la prietenii săi elefanţii, fie să-şi refinanţeze creditul. Rata, însă îi va mânca 40% din salariu. Parcă-l vezi cum va mânca la împinge tava, ca să pară sărac, cinstit. Marile tunuri s-au dat în istorie la umbra pietăţii. Să nu ne mai amintim de jaful făcut de cruciaţi în numele Domnului!

Articolul precedentFantastica rețea de îmbogățire rapidă a USR. Protejatul lui Barna a făcut avere peste noapte și acum candidează la Primărie
Articolul următorEXCLUSIV, la Realitatea PLUS: Documentele care-l îngroapă pe Victor Ponta. Lobby extrem pentru alegerile prezidențiale pierdute din 2014