Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, plecat din PSD și actual președinte al partidului București 2020, a fost testat pozitiv cu COVID-19 în cursul zilei de miercuri. Acesta spune că s-a simțit rău și că a apelat la medici. Robert Negoiță se află în plină campanie electorală.

Primarul Sectorului 3 a îngrijorat mai mult cetățeni după ce a confirmat că a luat temutul virus SARS-CoV-19, informație dezvăluită și de Aurelian Bădulescu în emisiunea Realitatea din PSD de miercuri, de la Realitatea Plus, prezentată de Anca Alexandrescu. Viceprimarul Capitalei a spus că Robert Negoiță, fiind în carantină, îi urmărește în emisiunea prezentată live.
Între timp, Negoiță a făcut anunțul oficial și pe conturile sale de pe site-urile sociale:
„Dragii mei, vin de această dată cu o postare diferită de ceea ce ne-am obișnuit. În cursul zilei de azi, am fost testat pozitiv pentru Sars-CoV-2.
Nu am avut nicio problemă specială de sănătate, vreun simptom specific, până aseară când am început să mă simt rău. O durere de cap ce nu a cedat pe parcursul nopții și o stare generală de slăbiciune și moleșeală. Dat fiind că starea de rău a continuat, dimineață, m-am prezentat pentru a fi testat. Din păcate, rezultatul este pozitiv. Am primit tratament pe care îl voi urma, bineînțeles. Mă simt mai bine, durerea de cap este tot mai scăzută, dar, desigur, trebuie să fiu atent și în zilele următoare.
Vă doresc tuturor multă sănătate, în primul și în primul rând!
Și să știți că, și dacă nu voi fi pe teren în această perioadă, rămân activ aici, așa cum ne-am obișnuit și sunt permanent în contact și cu colegii mei. În acest sens, fac un apel către cei care știu că am interacționat în ultimele zile să fie atenți la orice semn sau simptom și chiar să se testeze dacă au suspiciuni că ceva ar putea să nu fie în regulă.

Mesajul i-a revoltat pe mulți: „Ați vorbit cu oamenii fără să purtați mască!”
Mesaje cu urări de însănătoșire grabnică au curs din partea localniclor Sectorului 3, însă o mare parte dintre ele au fost dojenitoare față de primarul aflat acum într-o situație periculoasă.
O doamnă, Ana Cristina, i-a scris: „Cred ca v-ati expus foarte mult pe teren fara masca. Cand ati fost in inspectie la Taxe si Impozite Sector 3, ati vorbit cu oamenii fara sa purtati masca, desi vi s-a comunicat ca majoritatea personalului de acolo era confirmat cu virusul. Chiar si in spatiu deschis, daca vorbiti cu oamenii de aproape si nu purtati masca, puteati lua virusul oricand din pacate. Dovada ca trebuie sa purtam masca in spatiile aglomerate indiferent ca este in aer liber sau nu. Sanatate!”.
O altă doamnă s-a declarat revoltată de faptul că Negoiță afirmă cu nonșalanță că a obținut rezultatul testului în mai puțin de 24 de ore, cât așteaptă omul de rând, dar și că în cazul său nu se aplică regula spitalizării pe o perioadă de 48 de ore, așa cum, din nou, este obligat omul de rând.
„Și ma gândesc ca ați fost izolat într-un spital, ca tot omul de rând, nu? Sau aveți statut special și aveți “dreptul” sa va “izolați” unde vreți dv?”, „Sunt curioasa daca stati tot la Babes cum am stat multi inchisi intr o camera cu inca alti 4-5 pacienti sau nu e cazul la dvs?” sau „Ati stat dvs la Babes cumva 3 sapt cu covid cum am stat eu si multi altii in timp ce toti politicienii si persoanele publice au parte de tratamente speciale? Ma ndoiesc. (…)”, au comentat fanii de pe pagina de Facebook a lui Robert Negoiță.
Alții sunt pur și simplu speriați să nu fi luat virusul de la primar, deoarece acesta s-a plimbat cu echipa de campanie a partidului pe toate străzile Sectorului 3 și au stat la discuții cu nenumărate persoane.

Cum se tratează de COVID-19
Robert Negoiță susține că a primit un singur medicament, paracetamol, ca tratament al simptomelor și că tot ce trebuie să facă acum este să aștepte vindecarea. Cei din partidul București 2020 și din Pro România, cu care este aliat, se vor testa săptămâna viitoare.

Articolul precedentCu PSD a treia forță agricolă europeana, cu PNL doar faliment
Articolul următorBădulescu: sub protecția securista a lui Ponta, Negoiță i a furat pe bucureștenii din sectorul 3