Europarlamentarul PSD, Mihai Tudose, prezent într-un studio Tv, a spus că trebuie să “uităm de solidaritatea europeană.” După părerea sa, de fost prim ministru, România nu va trece o iarnă grea, pentru că producția de energie e în proporție de 85 % de stat.

El susține că România nu poate să ajungă într-o situație energetică dificilă. Întrebat pe ce se bazează a spus: “Pe resursele României. Deci România poate să o ducă pe picioarele ei fără probleme această iarna. Dacă niște oameni nu închideau capacități de producție, jucam acum într-o piață, în condițiile în care producția de energie din România este controlată, deținută sau controlată majoritar de stat în proporție de 80 -85%”, a menționat Tudose. El a mai fost întrebat dacă face economie la energie.

“E normal să plătești mai mult dacă pui luminițe pe acoperiș”

“Nu fac economii, nu fac risipă. Nu mă întrebați dacă fac economie la apă când spăl vasele. Fac nemaipomenit că nu le spăl eu. (…) Ideea de a face partea asta de risipă, lux sau cum spun românii, <>, mi-am pus 200 de becuri în curte, cu reflectoare pe casă, îmi pun și ghirlande și las toată noaptea lumina aprinsă, ca să vadă lumea că sunt șmecher. Dacă ești șmecher, plătește-o. Și atunci sunt de acord cu chestia asta. Până la 255, până la 300 de megawați e subvenționat, îți pui luminițe în curte și stroboscoape pe acoperiș, te rog frumos, plătește-o”, a transmis Tudose. Fostul premier social democrat crede că trebuie să uităm de solidaritatea europeană deoarece în momentele de criză scapă cine poate. El a precizat că România va fi solidară, dar că nu o să fie niciodată de acord să tăiem 15 – 20 la sută din consumul României pentru a salva pe altcineva. Prezent la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, a mai fost întrebat cum vede ideea de solidaritate europeană. “Uitați-o! În momente de criză, scapă cine poate. (…) V-am dat exemplu cu măscuțele, cu vaccinurile. Întâi eu cu țara mea. Niciuna nu a zis am nevoie de zece pastile pentru zece bolnavi, am zece pastile și îmi opreasc eu cinci și își dau și ție cinci. Întâi mi-am dat la ai mei și după aia mai vedem. Dacă mai am două, își dau și ție una”, a mai zis Tudose.

Articolul precedentCiolacu zice că UE s-a luat după PSD la plafonarea energiei
Articolul următorMiron Mitrea: nu e momentul să critici o țară atacată. De ce reacționează MAE român?!