Consultantul politic, Miron Mitrea, consideră inadecvate momentului actual  disputele politice cu Ucraina, o țară angajata într-un război de apărare, sau criticile publice la adresa măsurilor luate de țările occidentale. Franța a făcut o greșeală geopolitică participând la sancțiuni inadecvate și prost concepute împotriva Rusiei”, a declarat Le Pen. Ea a spus că UE a impus aceste sancțiuni “într-o stare de isterie din cauza conflictului ucrainean”.
Declarațiile profesorului Andrei Marga, dar și criticile la adresa măsurilor sancționatorii ale UE fac obiectul criticilor lansate de invitatul permanent al emisiunii Culisele Puterii de la Realitatea Plus. Miron Mitrea consideră o greșeală poziția oficială emisă de MAE de la București, care doar a dat greutate declarațiilor unui fost demnitar. “Andrei Marga este un cetățean liber din România care are un punct de vedere. (…) Ucraina a făcut multe chestiuni discutabile și vor fi discutate după ce se termină războiul. Până atunci Ucraina merită tot sprijinul nostru, al UE și al NATO. (…) Istoria depinde când o judeci. Dacă sunt al doilea om politic în Franța aș purta discuțiile cu ușile închise, nu le-aș da ocazia inamicilor Franței, care sunt rușii la aceasta oră, să atace țara mea. Nu e în regulă!”, a comentat consultantul politic. 
În troacă dacă te bagi, te mănâncă porcii, i-a transmis consultantul politic ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, ca apreciere a poziționării publice MAE în raport cu declarațiile unei persoane private.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMihai Tudose: Uitați de solidaritatea europeană. În momente de criză, scapă cine poate
Articolul următorCulisele Puterii | Miron Mitrea, reacție după ce Ungaria ar putea ieși din UE: Polonezii l-au părăsit pe Viktor Orban din cauza poziției lui pro-Putin