Meciul care se joacă de pe margine

E un meci de box într-o atmosferă incendiară. Pare că întreaga țară a venit la meci și îl zgândăre pe unul sau pe altul. Și, ațâțați, protagoniștii s-au dezlănțuit și nu scapă niciun moment să lovească. Iar loviturile se văd pe chipurile lor din ce în ce mai tumefiate și cu ochii umflați de combativitate. Consecințele? Niciunul nu mai vede nici în stânga, nici in dreapta, și lovesc cu năduf în orb. Și s-au întors la vechea mantră repetată ca formulă de auto-incurajare: FĂRĂ PSD!
E o formulă dragă președintelui, Klaus Iohannis, intrat în mod suspect în politica mare la brațul PSD. Formulă întipărită bine în subconștient, în ciuda clasării pe locul secund în 6 decembrie 2020.
Discret, ce se întâmplă pe acest fundal? Un liberal validat de comunitatea locală anunță că se va duce să-i dea o mână de ajutor unui coleg social-democrat, într-o problemă grea, dar provocatoare : simplificarea administrativă. Politicianul de stânga este de acasă de la Marcel Ciolacu. Politicianul de dreapta se spune că nu este agreat de șeful statului. Ce este cu ei? Pare că sunt în poligon și nu știu că a început războiul. Nu știu? Vor să arate că nu le pasă? Sau ne îndreptăm spre cea de-doua parte a celui de-al doilea mandat, când recomandările din Deal cad în desuetudine?
Toate personajele sunt doar imaginare!

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMiron Mitrea: stenogramele lui Drulă au apărut când Iulian Dumitrescu se vehicula pentru conducerea PNL
Articolul următorCîțu dă prea mulți bani din PNRR pe consultanță, afirmă Victor Negrescu