Guvernul Cîțu ține secret documentul trimis de Comisia Europeană pentru reviziuirea PNRR. Europarlamentarul S&D Victor Negrescu a aflat că executivul european a reclamat banii mulți dedicați pentru firmele de consultanță și achiziție de mobilier.

“Comisia Europeană a trimis un nou set de comentarii și critici dure față de PNRR-ul realizat de actualii guvernanți. De această dată, documentul se referă la reformele propuse și critică absența dialogului real cu patronatele, sindicatele și societatea civilă. Într-un mod absolut netransparent documentul este ținut la secret”, scrie Negrescu, într-un mesaj pe Facebook.

Acesta susține că executivul european pune sub semnul întrebării viabilitatea reformelor propuse, dar și faptul că „acestea slăbesc reziliența și coeziunea societății românești”.

„Executivul european pune sub semnul întrebării viabilitatea reformelor propuse dar și faptul că acestea slăbesc reziliența și coeziunea societății românești. Aceștia se arată surprinși și de costurile ridicate pentru serviciile de consultanță, achiziția de mobilier sau personalul suplimentar angajat în realizarea reformelor în contextul în care în paralel se propun tăieri de personal din sistemul bugetar”, mai spune europarlamentarul PSD, vocea cea mai critică a PNRR.

Presa a sesizat că numai pentru noul sistem de pensii, 4% sunt prevăzuți pentru consultantul Banca Mondială.

PSD a mai reclamat că KPMG și Toshiba, alte firme de consultanță, apar în procedura de finanțare a producției de hidrogen la o firmă considerată de către presă, acoperită a serviciilor secrete.

Articolul precedentMeciurile care se joacă de pe margine
Articolul următorRafila îl egalează pe Iohannis în topul încrederii