In destinul colectiv al unui grup de oameni exista, desigur, destine individuale. Guvenul este un asemenea grup . Nu imi este inca foarte clar daca ministrul Vela se indivdualizeaza ca singurul care stie ce are de facut, sau ministrul Catu este singurul care habar nu are.
Asta pentru ca nu imi este clar ce face restul guvernului. L-am urmarit aseara pe Marcel Vela. Impreuna cu Raed Arafat, ne-au spus ce trebuie facut. S-au dovedit profesionisti . Si doar pentru ca au revenit si corectat masuri anterioare. Numai profesionistii au puterea sa revina si sa imbunatateasca propriile decizii. M-am simtit bine urmarindu-i. Mai sunt multe de facut, dar oamenii astia par ca stiu ce fac. E relaxant. Prostii raman sa isi apere pozitiile, chiar daca sunt gresite. Ei nu. Bravo Vela, bravo Arafat.
Noile masuri cuprinse in ordonanta militatra 4 sunt logice si in mod evident, necesare. Daca vrem sa producem cele necesare pentru protectia impotriva infectarii cu coronavirus, trebuie sa putem omologa rapid masti, salopete, dezinfectanti, etc. S-a rezolvat prin ordonanta militara 4. Super. Probabil cea mai importanta masura luata ieri.
Asta in timp ce reprezentantul bancilor in guvern, ministrul Catu, se face ca ploua, si ne explica ce masura buna a luat privind amanarea creditelor. Domnule Catu, ar trebui sa fiti reprezentantul cetatenilor! Ne asteptam cu totii la un sprijin al bancilor pentru romani. Nici vorba. Ati elaborat o ordonanta care pune cetatenii si firmele sa sprijine bancile. Nu ne mai explicati ca este in favoarera debitorilor. Este doar pentru creditori. Cei saraci ii sprijina pe cei bogati. Cei care calatoresc cu transportul in comun sau cu Dacia, platesc mai mult. Nu cumva ca cei cu Mercedes sau Porche sa nu isi poata cumpara noile modele.
Asa ca eu il vreau pe Marcel Vela, sau pe Arafat si la FINANTE!

Articolul precedentCurățenie de amploare, în Sectorul 5 din Capitală. Sute de străzi, dezinfectate
Articolul următorTrustul media Realitatea luptă pentru România