Tensiune maxima între PSD și Pro România în pragul moțiunii de cenzură.
Aparent uniți de obiectivul comun al schimbării premierului, Ludovic Orban, PSD și Pro România dovedesc ca, în spatele zambetelor de fațadă sunt măcinate de suspiciune și sentimente revanșarde.
Cel care a cedat și a atacat primul a fost Victor Ponta care a anunțat ca va vota moțiunea de cenzură, în ciuda convingerii ca în culise există înțelegeri obscure și susținere reciproca între PNL și PSD. O declarație aruncata precum o grenada în curtea concurenței social democrate, fără dovezi, fără demonstrații, chiar fără minime explicații. De ce și ar concentra PSD toată energia pentru căderea Guvernului Orban pentru a l salva în cele din urmă nu este prea clar în folosul cui ar fi dintre cele două partide. Absența argumentelor s a văzut în reacția ferma venita dinspre PSD. Nicio declarație nu face cât un vot a fost replica data imediat de liderul social democrat, Marcel Ciolacu. Mai dezamăgitoare pentru Victor Ponta a fost probabil atitudinea rezervata și neîncrezătoare exprimată față de Pro România si de prim vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu: “avem semne de întrebare fata de Pro România, dar să așteptăm votul”. Direct, fără menajamente, liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis, a raspuns: “Ponta minte! Ca sa și ascundă propriul blat și incapacitatea de a și controla proprii parlamentari”. Mai mult decât atât, Alfred Simonis a indicat și cine din rândul Opoziției a ridicat primul piatra împotriva motiunii: senatorul de CLUJ, de la Pro România, Vasile Ilea. 
Dacă există câștigători de pe urma respingerii moțiunii, primul este Ludovic Orban, dar imediat în spatele lui se află Victor Ponta. Întrat într un con de umbră cu o campanie și candidați anodini la locale, Ponta vânează orice slăbiciune a PSD ca să contra atace și să se erijeze în lider al Opoziției. Cu alte cuvinte, când PSD ii merge bine, pentru Victor Ponta toarce pisica neagră. Dacă Marcel Ciolacu se afirmă, Ponta așteaptă pe tușă. Ce așteaptă? O reinventare care devine pe zi ce trece mai dificilă, cu un Ponta care stă și la pupitru, aduce și cafeaua, răspunde si la telefonul la care tot el sună….

Articolul precedentÎn căutarea echipei PSD
Articolul următorMonica Anisie a rămas repetentă, după ce a chiulit pe rupte de la Educatie