Prelungirea stări de urgenta a aprins fitilele politice. Președintele Klaus Iohannis a declarat război “majorității parlamentare ilegitime”, în vreme ce PSD a condiționat decretul prezidential de creșterea transparentei cheltuirii banului public din partea Guvernului. Peste starea de urgenta provocata de coronavirus se suprapune o stare de razboi năucitoare pentru cetatean. Nu i este clar dacă din majoritatea ilegitima face parte doar PSD și foștii sai aliați sau în grupul politicienilor răi s au rătăcit și ceva liberali care l au supărat pe președinte. Cum cetățeanului turmentat nu i este limpede dacă loviturile la Guvern sunt cu bătaie la Președinție și dacă PSD vrea sa îl supere sau nu pe Klaus Iohannis.
Norocul romanului este că înghesuiala de la cumparaturi l a ținut în izolare față de televizor si atunci toate aceste războaie politice imprecise sunt mai puțin amenințătoare. Doar ca din incaierarea politica i a devenit neclar dacă Lumina de la Ierusalim mai ajunge și la el acasă. Sau dacă virusul amenințător trece sau abia acum vine. Cert este doar ca diaspora care ajunge acum acasă se convinge ca cele 14 zile de carantina nu au fost decât un baubau pentru copii sau pentru cei care iau în serios “recomandările”.
Toate aceste intrebari sunt departe de a și primi răspunsul și nu pare nici măcar sa existe o persoana care sa pretindă ca are astfel de răspunsuri. Noi credem ca sunt întrebări lipsite de sens. Lumea se digitalizeaza, televiziunile trec în online și pana după sărbători când se întorc Klaus Iohannis și PSD la arme simulările domnului Barna vor reuși. Ușor, ușor, conflictele din realitatea imediata vor fi irelevante și realitatea virtuala va fi singura care contează! Aviz PSD ului!
Paște fericit!

Articolul precedentCozmin Gușă: Cum ne salvăm din toamnă ? (8) “Salvarea” Ro = cafteală + buzunareală. GENERALIZATE!
Articolul următorAtacul la PSD vrea sa ascundă dezastruoasa guvernare liberala