Viceprimarul comunei Roșia Montană, Vasile Morariu, membru al echipei de conducere a biroului județean ALDE, a anunțat că s-a convenit, în cadrul filialei, că membrii își vor putea căuta alt partid, pentru că formațiunea lor e “în moarte clinică.”

Potrivit acestuia opțiunea majorității este înspre social democrații conduși de Radu Tuhuț, însă nu este exclusă colaborarea cu alte partide în cazul în care negocierile cu PSD vor eșua.

„Azi am avut ședință la BPJ ALBA. Datorită faptului că partidul ALDE se află în moarte clinică, a fost îngropat de 2 ori, odată de Pro România, odată de PNL, la nivel național s-a luat în calcul ca fiecare organizație județeană să aibă discuții și cu alte partide politice care doresc să facem pe viitor echipă cu dînșii. În funcție de valoarea fiecărei organizați, noi vrînd să mergem cu grupul (cu mici excepți), avem 54 de organizații, 38 consilieri locali, 3 viceprimari și 2 primari, s-a făcut o comisie din 4 membri, care vor purta discuți: președintele Bogdan Ciprian, 2 vicepreședinți, eu și primarul din Cricău, domnul secretar Marincaș, opțiunea majorității a fost către PSD, președinte Radu Tuhuț. Vom lua legătura cu dînșii, dacă nu ieșim la o înțelegere vom continua și cu alte partide, ca pînă în data de 2 octombrie cînd vom avea ședință BPJ să știm ce să le spunem colegilor, sănătate multă doamne ajută !!!” a scris viceprimarul comunei Roșia Montană pe Facebook.

Între 2016 și 2020, ALDE a fost partid de guvernământ, alături de PSD. După plecarea lui Călin Popescu Tăriceanu de la conducerea partidului, ALDE a intrat în disoluție.

Articolul precedent      POPULISM,DATORI SAU BENEFICIARI 
Articolul următorCodrin Ștefănescu, ținându-și fiul în brațe: Nu vreau să aibă rație la orice, cartelă la pâine, apă rece si cu porția, libertăți îngrădite