Ne e gura plină de Europa. Înghițim orice hap de la propagandă. În lipsă de soluții financiare care să reducă deficitul balanței, ni se vând povești despre monștrii inexistenți.

Lumea credulă pune botul la orice. Ura, sădită vădit în societate, pentru destructurarea ființei naționale, e îndelung alimentată zilele acestea de informații, potrivit cărora bugetarii sunt prea mulți, mănâncă prea bine și sunt prea îmbuibați.

Românii sunt puternic influenţaţi de manipularea media şi de FAKE NEWS-uri care ne fac să credem că bugetarii sunt mulţi şi stau de pomană şi duc economia ţării la dezastru.

Europeniști, până în măduva oaselor, mulți cred că de la Bruxelles ne vine salvarea. Le spune cineva înghițitorilor de hapuri că UE ne-a impus sumedienia de autorități, agenții, instituții, într-un necesar check&balance? Cine să le traducă românilor, duși cu capul de propagandă, ultimul EUROSTAT?

Acesta relevă, negru pe alb, că suntem pe penultimul loc în Europa la raportul dintre bugetari/salariaţi în privat. Mai pe șleau, avem aproape cei mai puţini bugetari din UE. Doar Bulgaria e sub noi, cu aproape 18%.

Media din țările UE privind raportul bugetari/salariați e de 28%. Noi avem un amărât de 19%. Aţi citit bine. Mai e loc, conform standardelor europene pentru noi locuri de muncă.

Dar fraierii e iau după fenta, provocată tocmai de cei care umplu instituțiile publice de nepoți și de nepoate. Eu am un obicei vechi. Când văd o campanie lansată pe o anumită temă, mă întreb, asemenea senatorilor romani, qui prodest?

Tot Eurostatul ne spune și țările cu cei mai mulți bugetari. Dar diaspora știe să măcăne la anticorupție, asta pentru că rar un român ajunge în administrația centrală a vreunei țări occidentale.

Primele locuri sunt împărțite la egalitate de Suedia  – 36%, Belgia 36%, fiind urmate de Danemarca 34% şi Franţa 33%. Adică în Franţa, din totalul salariaţilor (bugetari/privaţi), 33% sunt bugetari. La noi sunt doar 19%. Mai lăsați-o jos, că prea e vopsită cioara!

 

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 163. Angela Merkel, protagonista unui moment hilar în Parlamentul german
Articolul următorPSD acuză guvernarea liberală că vrea să închidă Termocentrala Mintia și să importăm energie