Dacă Traian Băsescu şi-a pierdut vlaga electorală e fie că bătrâneţea i-a amputat naturelul simţitor, fie că a intrat la cacealma, fie că are o candidatură pe termen redus. 

Aflat la vârsta în care multe lucruri se înmoaie, bătrânul lup de mare nu-şi găseşte cadenţa de altă dată. 

Intrarea sa în dezbateri mărunte, în teme colaterale, lămureşte într-un fel motivul pentru care s-a înscris în cursa electorală pentru Bucureşti. 

La suprafaţă, ar părea că îşi împinge partidul de buzunar PMP mai în faţă, peste pragul critic de 5 procente. 

Mai pe la cotor, că s-ar răzbuna pe cei care i-au cântat prohodul şi au vrut să-i înghită partidul balama, prin obişnuita acţiune peştele mare înghite peştele mic. 

Esenţa dură a candidaturii sale trebuie căutată însă acolo unde liderul pemepist este lovit: la Nuţi şi la dosare. 

Pentru cei care ştiu să interpreteze luminile şi umbrele scenei politice este limpede că, în aceste zile, cel poreclit PETROV de către instituţia în care şi-a experimentat din tinereţe obedienţa, Securitatea, îşi negociază pentru sine şi pentru ea, Elena Udrea, clasarea dosarelor. 

Dacă într-o bună zi veţi auzi că se retrage din cursa pentru Bucureşti şi că îl va susţine pe Nicuşor Dan la Primărie, atunci o să vă fie limpede că Băsescu s-a jucat puţin doar pentru a-şi negocia albirea dosarelor şi nu de dragul bucureştenilor. 

Nu o să apară public NUP-urile chiar atât de repede. Dar ele vor fi ştampilate pe dosarele penale. 

Maurul şi-a făcut numărul. Maurul poate coborî periscopul. 

Doar naivii cred că Băsescu s-a înscris în cursă pentru că se plicisea acasă. Scenariile închise la toţi nasturii sunt cele care prevăd că Traian Băsescu capitulează înainte de finish. Şi aşa vor înţelege mulţi cine din statul ascuns face cărţile.

Urmăriţi-l, pentru a vă iubi şi mai mult libertatea!

Articolul precedentDaniel Florea dezvăluie că mulţi corporatişti vin la ‚masa caldă’
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 55. A venit sezonul ambroziei!