Mult promisa independență a magistraților pare a se îndepărta, mai ales cu noua putere PNL-USR_PLUS-UDMR.

Senatul a respins, luni, în calitate de for decizional, propunerea legislativă de modificare a Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, prin care se instituia pentru magistraţi obligaţia de a nu colabora cu serviciile de informaţii pe baza unor documente secrete, transmite Agerpres.

S-au înregistrat 72 voturi „pentru” şi 61 „împotrivă” în favoarea raportului de respingere.

Propunerea legislativă – iniţiată în legislatura trecută de deputaţii PSD Liviu Pleşoianu şi Cătălin Rădulescu şi adoptată tacit de Camera Deputaţilor. Poate și din acest motiv, cei doi au devenit indezirabili în PSD, conducerea partidului nedistribuindu-i pe listele electorale, la alegerile din 6 decembrie 2020.

Magistrații români rămân deci la cheremul serviciilor secrete. Binomul e liber să se întoarcă, recunoaște un judecător neînregimentat.

În perioada mandatului Laurei Codruța Kovesi, Florin Coldea și reprezentantul FBI aveau birouri în clădirea DNA, de unde dirijau pe cine să aresteze, în vremea când BINOMUL făcea legea.

Prin ministrul USR-PLUS căile revenirii controlului SRI sunt deschise, mai ales că fostul avocat are sprijinul ambasadelor.

 

 

Articolul precedentCorneliu Ștefan pune sănătatea pe primul loc
Articolul următorDaniel Băluță lansează un mega-proiect de 1 miliard de Euro