Un manifest cu câteva persoane a avut loc, duminică, în fața Ambasadei Belarusului din București. Susținătorii lui Roman Protasevici au adus o plăcuță stradală pe care era scris numele jurnalistului, aluzie la o propunere referitoare la schimbarea numelui străzii ambasadei în semn de protest față de arestarea disidentului.

Propunerea a fost preluata cu mult patos de primarul Sectorului 1 Clotilde Armand:

„Voi înainta către Primăria Capitalei următoarea propunere: strada Tuberozelor din Sectorul 1 să se numească Str. Roman Protasevich – numele jurnalistului disident. Trăim într-un stat european și acest act de terorism al președintelui Aleksandr Lukașenko de a deturna un zbor comercial între două state membre UE & NATO nu poate rămâne nepedepsit”, a anunțat Cotilde Armand, într-o postare pe Facebook. ”Toată corespondenţa ambasadei ar veni în şi ar pleca din strada cu numele jurnalistului disident. De asemenea, diplomaţii ar avea numele lui Roman Protasevich imprimat pe cărţile lor de vizită.”, a mai spus Armand.

În replică, un fost consilier din mandatul Gabrielei Firea i-a scris că se bagă unde nu se pricepe.

”Multă treabă mai au unii! Păcat că-și pierd timpul cu treaba altora, în loc să-și vadă de a lor…

Doamnă Clotilde, doamnă primar al Sectorului 1, știți de ce doar unele persoane se ocupă de politică externă? Pentru că trebuie cunoștințe solide de Diplomație, geopolitică etc. Ei bine, la asta chiar nu vă pricepeți. Nu e suficient să fii plimbat prin lume, să lucrezi în altă parte decât țara natală, să ai “misiuni” în alte state etc.

România este țară membră UE și NATO! România nu poate lua decizii majore de politică externă, care să afecteze întregul continent, de capul ei. România poate doar să aplice măsurile stabilite în cadrul celor două structuri politice&militare.

Ca mișcare de PR ar fi genială și ar trebui făcută peste tot în Europa. Doar că trebuie aleasă întâi calea diplomației. Nu contează ca “nebunul” a aruncat primul cu piatra…

P.S.: Înainte de a stârni un conflict diplomatic, gratuit, între România și Belarus, nu vreți sa-l întrebați și pe președintele Romaniei, Klaus Iohannis, ce părere are?! Știți, de politcă externă se ocupă dânsul și ministrul de Externe!”

Imagine

Roman Protasevici este un opozant vehement al regimului dictatorului din Belarus, Aleksandr Lukașenko.

Protasevici a fost arestat după ce avionul în care se afla, pe ruta Grecia-Lituania, a fost deturnat în timpul traversării spațiului aerian al Belarusului, sub pretextul unei bombe care s-ar fi aflat la bordul aeronavei.

Jurnalistul Roman Protasevici și prietena lui au fost reținuți de agenții serviciilor secrete care se aflau la bordul avionului și plasați în arest.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentUluitorul motiv pentru care Liviu Dragnea nu este eliberat! Dezvăluiri de la Ion Cristoiu și Dan Andronic
Articolul următorCe se întâmplă cu Iohannis din 2024? S-a aflat care e planul președintelui