După finalizarea celor două mandate de președinte, Klaus Iohannis ar putea rămâne în politică ca lider al PNL. Dar se pare că acesta are alte planuri.

În prag de noi alegeri pentru conducerea partidului liberal, mai mulți lideri susțin că președintele țării nu are în plan să preia șefia PNL în viitor.

Iohannis dorește ca din 2024 să meargă în Consiliul European. Și nu oricum, ci pe cea mai înaltă funcție, cea de președinte al structurii.

În prezent, Consiliul European este condus de francezul Charles Michel. Anterior, Consiliul a fost condus de polonezul Donald Tusk.

Deși mandatul este de doi ani și jumătate, mereu cel ales președinte al Consiliului European a deținut funcția timp de două mandate, respectiv, cinci ani. 

Care sunt șansele lui Klaus Iohannis să meargă la Bruxelles?

Relația apropiată și foarte amabilă pe care a menținut-o pe timpul celor două mandate cu toți reprezentanții de la Bruxelles îl urcă în top-ul favoriților pentru obținerea mandatului de președinte al Consiliului European.

De asemenea, în campania electorală pentru cel de-al doilea mandat de președinte, Klaus Iohannis s-a bucurat de o amplă susținere în Capitala Belgiei.

 

 

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentRomânia, la un pas de scandal diplomatic din cauza lui Clotilde Armand
Articolul următorSondaj devastator! Clasarea PSD, surpriza anului. Locurile ocupate de USR și PNL sunt de infarct