Mai multi parlamentari PSD au întocmit un proiect de lege care prevede ca fiecare român să primească, din partea statului, câte 30 de măşti de protecţie. Acestea ar urma să fie distribuite de autorităţile publice locale.

Potrivit proiectului iniţiat de PSD, măştile de protecţie vor fi acordate gratuit. “Prin prezenta lege se acordă gratuit un set de 30 măşti de protecţie pentru fiecare cetăţean român aflat pe teritoriul României până la data de 15 mai 2020”, se arată în proiectul depus joi. Potrivit documentului, în actualul context epidemiologic determinat de răspândirea noului coronavirus, “Ministerul Sănătăţii prin Unifarm S.A. dispune achiziţionarea de măşti de protecţie, conform standardelor europene în vigoare, preponderent de la producători interni şi din import”.

Fondurile pentru acordarea măştilor ar urma să fie asigurate de la bugetul de stat şi din fondurile proprii ale companiei Unifarm. “Distribuţia măştilor se realizează de compania Unifarm S.A. prin Direcţiile de Sănătate Publică judeţene şi a Municipiului Bucureşti către autorităţile publice locale. Autorităţile publice locale se vor asigura de distribuirea către fiecare cetăţean al setului de 30 măşti de protecţie în mod gratuit”, se mai arată în proiectul de lege iniţiat, printre alţii, de liderul social-democratilor, Marcel Ciolacu.

Articolul precedentSorin Oprescu, despre executarea politică a profesorului Streinu-Cercel
Articolul următorPSD va activa mecanisme parlamentare pentru “salvarea site-ului IMM Invest de marţieni”