Un profesor în medicină sare în apărarea unui alt profesor în medicină despre care consideră că i s-a făcut o mare nedreptate. Prof. dr. Sorin Oprescu, fost director al spitalelor Universitar și Elias, a ținut să-și spună opinia față de demiterea prof. dr. Adrian Streinu-Cercel de la conducerea comisiei științifice anti-COVID din Ministerul Sănătății, anunțată joi de ministrul Nelu Tătaru, după solicitarea premierului Orban.

“Situația e alta, aceea că trăim într-o atmosferă mizerabilă în care se reinstalează camarilele pe care le interesează doar funcțiile. Cercel are o singură vină, că e om onest și zice lucrurile pe față. Pasul 1, apar detractorii, jegoșii moral și care crează o atmosferă conflictuală. Pasul 2, se crează imaginea de monștri, ori managerial, ori medical. Pasul 3, încep să dea drumul la o serie de reclamații închipuite și aberante, ca săcompleteze imaginea. Pasul 4, șeful politic, înconjurat de o gașcă de consilieri care nu fac altceva decât să toarne, pune problema demiterii. Pasul 5, suspendarea sau forțarea demisiei.

Nu știu dacă îl apucă paltonul la Matei Balș pe Cercel, dar ar fi păcat, că e un om integru. Sigur, și la Universitar s-a intamplat la fel, și o să zică unii că sunt subiectiv. Ăștia sunt oameni care nu fac altceva decât să se bucure că e PNL la putere și prind și ei o funcție.”, a spus Sorin Oprescu, joi seara, la postul România TV.

Articolul precedentÎn sfârșit se ia o decizie deșteaptă: pacienții români cu COVID-19 vor fi tratați cu plasmă!
Articolul următorPSD vrea ca statul să dea 30 de măşti gratuite fiecărui cetăţean