După ce România a semnat alături de alte unsprezece state un document international, prin care-și exprimă dezacordul privind noua politică a Comisiei Europene privind tăierile de păduri, PSD a transmis un comunicat, prin care susține că actualul guvern face pe plac companiilor străine care exploatează terenurile forestiere.

“Poziția Guvernului în această chestiune este profund anti-națională și vine în completarea acțiunilor președintelui Iohannis care a demonstrat de-a lungul timpului apropierea de unii exploatatori străini din acest sector,” este punctul de vedere al PSD.

Cu această ocazie, PSD a anunțat că va depune, la începutul sesiunii parlamentare, o propunere legislativă pentru interzicerea, pe tot teritoriul național, a tăierii arborilor sănătoși, pentru o perioadă de cel puțin 10 ani.

Recent, Tanczos Barna a avut o întâlnire cu comisarul european pentru mediu Virginijus Sinkevicius, pentru a discuta despre solicitările României în privința politicii de mediu a Comisiei Europene și despre finanțările în acest domeniu.

Articolul precedentEurodeputatii PSD cer demisia premierului, Florin Cîțu,
Articolul următorCătălin Tolontan va fi audiat la DNA, în cazul de șantaj reclamat de Daniel Băluță. Primarul este filat de grupuri mafiote, afirmă surse din primărie