După ce România a semnat alături de alte unsprezece state un document international, prin care-și exprimă dezacordul privind noua politică a Comisiei Europene privind tăierile de păduri, PSD a transmis un comunicat, prin care susține că actualul guvern face pe plac companiilor străine care exploatează terenurile forestiere.

“Poziția Guvernului în această chestiune este profund anti-națională și vine în completarea acțiunilor președintelui Iohannis care a demonstrat de-a lungul timpului apropierea de unii exploatatori străini din acest sector,” este punctul de vedere al PSD.

Cu această ocazie, PSD a anunțat că va depune, la începutul sesiunii parlamentare, o propunere legislativă pentru interzicerea, pe tot teritoriul național, a tăierii arborilor sănătoși, pentru o perioadă de cel puțin 10 ani.

Recent, Tanczos Barna a avut o întâlnire cu comisarul european pentru mediu Virginijus Sinkevicius, pentru a discuta despre solicitările României în privința politicii de mediu a Comisiei Europene și despre finanțările în acest domeniu.