Medicii din linia întâi în lupta cu coronavirusul sunt speriați că ar putea muri, iar copiii lor ar rămâne pe drumuri! Dacă în alte state, guvernele au prevăzut această teamă și au acționat prin a oferi cadrelor medicale asigurări pentru urmașii lor, în România acest aspect a fost ignorat de guvernanți.

Cerințele medicilor din prima linie în lupta cu COVID-19 au fost ignorate de guvernul Orban, sub pretextul că sunt supuse analizelor.

Senatorul PSD Florin Orțan, de profesie medic, este singurul care a luat act de această cerință normală și așteptată a medicilor și a depus la Senat un proiect de lege.

Cel care a făcut anunțul este fostul ministrul al Culturii, actual senator PSD, Lucian Romașcanu.

„Trecem printr-o criză majoră medicală, cu certe repercusiuni asupra economiei.

Mulți analiști, observatori ai fenomenului, cetățeni, au asemănat drama actuală cu o stare de război, în prima linie fiind acum nu soldații, ci medicii și cadrele medicale de diferite nivele.

Și, ca în orice război, se moare. Chiar dacă până acum România a fost ferită de decese în rândul celor din prima linie, în lume sute de cadre medicale au plătit prețul suprem, iar alte mii sunt infectate.

Pentru cele de mai sus Senatorul PSD Florin Orțan, medic, a inițiat împreună cu alți colegi, LEGEA PENTRU RECUNOAȘTEREA MERITELOR PERSONALULUI MEDICAL PARTICIPANT LA ACȚIUNI MEDICALE ÎMPOTRIVA COVID-19.

Legea a fost depusă la Senat pe 30.03.2020!

Mii de medici, asistente, infirmieri au trimis o scrisoare deschisă care conținea și următorul paragraf:

„Nu este admisibil să avem protocoale pentru cei decedaţi şi nicio asigurare pentru urmaşii personalului din sătatate ce poate fi afectat de pandemie.

Nu suntem datori numai faţă de pacienţi, ci şi faţă de urmaşii noştri “

Iată că am propus o lege care să asigure un tratament similar pentru personalul medical cu cel al militarilor aflați în teatrele de operații.

Sper că în cel mai scurt timp această lege să treacă de parlament și să ajungă la promulgare!”, a transmis senatorul PSD.

Articolul precedentAVEM NEVOIE DE BĂRCI?
Articolul următorPurtatul măştilor pe stradă, următorul nivel prognozat de Raed Arafat