În această perioadă grea, cu șomaj tehnic, școli și grădinițe închise din cauza pandemiei, autoritățile din Zalău, județul Sălaj, au gândit și au anunțat deja niște măsuri care să fie în sprijinul cetățenilor și al mediului de afaceri din plan local.
Primăria și Consiliul local au renunţat la organizarea Zilelor Oraşului şi au alocat banii, sub formă de sprijin financiarfamiliilor tinere care nu au copiii înscrişi la gădiniţă sau la creşă. Cu acești bani familiile respective, care nu au cu cine să-și lase copiii preșcolari când sunt la serviciu, vor plăti bone.

De asemenea, Primăria de la Zalău va lua măsuri pentru ca anumite persoane să beneficieze de scutire de la plata impozitului anual pe clădiri. 
Ionel Ciunt, primarul orașului din partea PSD și inițiatorul acestor propuneri, a declarat: ”Locurile la creşă sunt limitate şi am luat decizia ca familiile tinere care au copii de vârstă preșcolară și care nu au găsit un loc la grădiniță sau la creşă să poată beneficia de un sprijin financiar pe care îl acordăm de la bugetul local pentru a-şi plăti serviciile oferite de o bonă.Agenții economici, afectați în urma restricțiilor din perioada stării de urgență, care în această perioadă a stării de urgență şi-au încetat activitatea, vor fi ajutați cu reducerea taxei şi impozitului pe clădire, într-un procent de până la 50%”. 

Măsurile de sprijin au fost aprobate de cei doi viceprimari, de la UDMR și PSD, dar și de toți consilierii locali, indiferent de partidele politice din care fac parte.

Articolul precedentAcoperiții care s-au învelit cu banii statului. Cine conduce SRL-urile Serviciilor. Autoritățile au încept să verifice licitațiile la minut din Sănătate
Articolul următorAmenințarea PSD cu demiterea ministrului Sănătății a funcționat: medcii își vor primi banii!