Sorin Grindeanu și Marcel Boloș ar putea rămâne titularii ministerelor pe care le conduc până în 2024. Varianta este agreată de președintele PSD, Marcel Ciolacu, care pare decis să preia Palatul Victoria în mai 2023 și caută cele mai eficiente formule de guvernare. Într-un interviu acord jurnalistului Bogdan Chireac, liderul social democrat a arătat că Ministerul Transporturilor și Ministerul Fondurilor Europene au fost multă vreme anchilozate și rezultatele bune au început să apară de când au fost preluate de Sorin Grindeanu și Marcel Boloș. În consecință, deși pactul de colaborare al Coaliției prevede că PSD va primi la rocadă  Ministerul Fondurilor Europene și va ceda Ministerul Transporturilor, o idee ar fi ca schimbul să nu mai aibă loc pentru a nu se strica ceea ce a început să funcționeze și să dea bune rezultate.
Declarația actualului președinte al Camerei Deputaților arată că Marcel Ciolacu este interesat să – si exercite autoritatea în Guvern începând cu mai 2023, dar și bunele relații și evaluarea pozitivă a activității ministeriale a prim-vicepreședintelui PSD, Sorin Grindeanu.
Cu nai puțin de 24 de ore în urma, prim-vicepreședintele PSD a declarat pentru o televiziune de știri că partidul său a votat pentru ca Marcel Ciolacu să fie premier din nai 2023, iar dacă rocada nu are loc singura soluție sunt alegerile anticipate, iar PSD are interesul să vină cu propriul candidat la prezidențiale.
Pozițiile exprimate de liderii PSD sunt de natură să infirme zvonurile care acreditau o relație tensionată și lupta pentru putere intre Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu , cât și posibilitatea unui puci în principalul partid de guvernământ.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMinistrul Energiei nu a tras niciun euro în 3 ani din cele 13 miliarde alocate modernizării energetice
Articolul următorAdrian Năstase a câștigat în instanță “pensia specială”