Guvernul trebuie să adopte un nou act normativ referitor la prețul energiei până la 1 septembrie. Este responsabilitatea Ministerului  Energiei și a ministrului Energiei,  liberalul Virgil Popescu. Este mesajul răspicat venit la prima oră,  la început de săptămână,  din partea președintelui PSD, Marcel Ciolacu. Soluția, dar și indicarea responsabililor din minister care au introdus prețul mediu în ordonanța de guvern privind compensarea,  sunt așteptate de la Virgil Popescu, ministrul PNL al Energiei. Este actul normativ care reinventează “băieții deștepți din Energie”, susține liderul social democrat și își avertizează partenerii de Coaliție că politica înseamnă responsabilitate în fața cetățenilor,  nu balet: “Nu vin în fața presei cu un joc politic. Înțeleg că partenerii noștri de Coaliție fac ședințe pe la Sinaia unde hotărăsc că vinovații trebuie sa fie cei de la ANRE și să înceapă un atac împotriva lui Ciolacu,  Grindeanu și Rafila. Nu am nicio problemă. Nu facem balet. Politica înseamnă mai mult decât un sport alb și ușor.  Adevărul este unul singur: politica în Energie o face ministrul Energiei! “,  a fost declarația categorică a presedintelui PSD  înainte de reuniunea săptămânală de lucru a conducerii PSD.
” Marea guvernare de dreapta a făcut o tâmpenie care ne-a adus aici, o tâmpenie care a creat noi șmecheri în energie și au produs pagube de 200 de miliarde de lei la bugetul de stat.
În acest moment, în această coaliție am depășit 3% bani întorși din economie la bugetul de stat. Am văzut că domnul Cîțu, domnul Orban acum sunt mari specialiști pe la TV, pe Instagram, dar noi plătim acum împrumuturile lor”,  a completat președintele PSD și a atras atenția că ANRE nu are atribuții legislative și are nevoie de 30 de zile pentru a elabora normele metodologice,  pentru a veni cu reglementările pe legislația secundară. În final,  Președintele PSD a reamintit termenul limită de 1 septembrie pentru ministrul Energiei, Virgil Popescu,  și a reamintit de remaniere declarând  în mod clar ca este loc ca guvernarea să meargă și mai bine decât în acest moment.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMitrea ar da afară un sfert dintre funcționari
Articolul următorAdrian Năstase pledează pentru reluarea proiectelor româno-chineze