Premierul are la dispoziție asumarea răspunderii Guvernului și PNL nu poate opri reforma administrativă. Consultantul politic, Miron Mitrea, a explicat la Realitatea Plus vacarmul politic: premierul și-a băgat singur în Guvern o problemă aproape sinucigașă, dar o va rezolva, liberalii nu pot destabiliza guvernarea în plin război la graniță, dar țipă mult liberalii rămași în afara cercului Puterii. Cei nefericiți se zbat să-și facă loc sub soarele guvernării, asa a radiografiat momentul politic invitatul permanent al emisiunii Culisele Puterii. Miron Mitrea a explicat cum morișca politică generează posturi și funcții de conducere noi cu fiecare nouă înțelegere politică. Așa s-a ajuns la o schemă stufoasă, la dublaje instituționale și un aparat birocratic gras și ineficient. Premierul nu mai poate da înapoi! Președintele PSD va merge până la capăt cu reforma centrală și locală, a spus Miron Mitrea, iar până în toamnă trebuie să dispară cel puțin 100 000 de posturi din schemele publice de personal.
Consultantul politic a admis că decizia guvernamentală s-a gripat puțin în curtea ministrului Finanțelor, Marcel Boloș, un pastor încurcat de gradul crescut de conflictualitate din sistemul fiscal unde orice dispoziție naște numeroase conflicte și reacții. Se va face reformă, chiar dacă sunt mulți nefericiți, crede Miron Mitrea care a învățat din istoria recentă că nimeni nu lasă cozonacul de la stat (pentru care admite că sunt și unii care muncesc din greu) pentru pâinea trudită cu sudoare de la privat.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentRadu Oprea, ministrul Economiei: „În sistemul bugetar trebuie să încercăm să facem un pic de curăţenie”
Articolul următorMitrea ne dă insomnii: războiul poate lovi și la noi!