La doar o zi de la tragedia petrecută la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș, președintele României a fost surprins de reporterii Antena 3 pe pârtia de la Păltiniș. Klaus Iohannis a fost întrebat „Cum e la schi, domnule președinte?”, moment în care a râs.

Cu sepepiștii în urma lui, Klaus Iohannis s-a bucurat de o zi liniștită la munte, unde a schiat și s-a relaxat. Jurnaliștii l-au întâlnit pe pârtia de la Păltiniș, întrebându-l cu această ocazie, „Cum e la schi, domnule președinte?”. Președintele țării a râs și a răspuns „Bună ziua! E foarte bine. Vă invit să veniţi!”

Imagine

Jurnalistul a continuat: „Cum e zăpada la Păltiniş?”. „Astăzi e destul de bine. Vă doresc o zi frumoasă!”, i-a răspuns, jovial, Klaus Iohannis.

Imaginea din momentele de relaxare ale președintelui nu au picat într-un moment fericit. Astăzi, în urma tragediei din dimineața zilei de vineri, de la Spitalul Balș din Capitală, oamenii au ieșit în stradă să protesteze. Sute de oameni s-au adunat în fața Institutului de Boli Infecțioase pentru a striga „Jos, corupția!” și pentru a aprinde lumânări celor 6 victime arse. De asemenea, mai mulți protestatari au cerut decretarea doliului național, în memoria celor decedați în această tragedie.

În contextul acestor evenimente, președintele a fost aspru taxat.

Deputatul PSD Radu Cristescu: „Acesta este nivelul…”

„Acesta este nivelul de empatie al președintelui Klaus Iohannis față de victimele și rudele victimelor de ieri, de la Matei Balș.

Când un șef al satului este total nepăsător în fața necazurilor cetățenilor, lucrurile nu au cum sa meargă într-o direcție bună.”, a spus deputatul PSD Radu Cristescu, în urma publicării imaginilor de la Păltiniș.

Imagine

Potrivit Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, zilele de doliu naţional sunt stabilite prin Hotărâre de Guvern. Actul normativ mai stabileşte că, în zilele de doliu naţional, aşa cum au fost stabilite de guvern, instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale sunt obligate să arboreze în bernă Drapelul României.

În general, în zilele de doliu naţional, drapelul trebuie arborat în bernă şi la sediile partidelor politice, sindicate, la trecerile frontierei, pavilionul navelor. De asemenea, posturile naţionale de radio şi televiziune, dar şi instituţiile de cultură trebuie să îşi adapteze programul, iar toate manifestările culturale, artistice şi sportive programate pentru zilele de doliu sunt amânate.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentCulisele statului paralel – duminică, ora 21:00. Istoria protocoalelor secrete încheiate de SRI
Articolul următorUn nou strigăt de ajutor către Maia Sandu. Cristian Rizea cere anularea decretului dat de Dodon